Egzamin teoretyczny- jak się do niego uczyć

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez rath » poniedziałek 30 lipca 2007, 18:03

Ad_aM napisał(a):Niestety, ale niektórych pytań warto nauczyć się na pamięć :wink: Ponieważ tok myślenia "pytających" może być zaskakujący choć prawidłowy :wink:

Np. których Twoim zdaniem, bo mi się wydaje, że wszystkie mają wyraźne odzwierciedlenie w Prawie O Ruchu Drogowym. Drogi hamowania?
rath

Postprzez johnydriver » poniedziałek 30 lipca 2007, 19:06

Ludzie czytajcie kodeks drogowy a nie uczcie się na pamięć pytań. NIestety trzeba stwierdzić że egzamin teoretyczny a znajomość przepisów to dwie wykluczające się rzeczy, niestety.
Leśnym dziadkom z WORDów mówie NIE
johnydriver

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 30 lipca 2007, 20:39

rath napisał(a):Np. których Twoim zdaniem, bo mi się wydaje, że wszystkie mają wyraźne odzwierciedlenie w Prawie O Ruchu Drogowym. Drogi hamowania?

Jest kilka pytań, co do których w jednej z dyskusji na forum byliśmy zgodni co do tego, że odpowiedzi, które według autora są prawidłowie, są bardzo wątpliwe. ;) Możesz spróbować poszukać na forum.

Natomiast takich, do których odpowiedzi niby są zgodne z rzeczywistością, ale trzeba mocno pogłówkować, żeby wpaść na pokrętną logikę autora, jest naprawdę niemało.
scorpio44

Postprzez tom9 » poniedziałek 30 lipca 2007, 23:02

johnydriver napisał(a):Ludzie czytajcie kodeks drogowy a nie uczcie się na pamięć pytań. NIestety trzeba stwierdzić że egzamin teoretyczny a znajomość przepisów to dwie wykluczające się rzeczy, niestety.

Ja uwazam ze sama znajomosc pytan bardzo dobrze odzwierciedla przepisy.
Gdy umiesz pytana + to co powie Ci instruktor podczas drogi w zupelnosci wystarczy.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez scorpio44 » wtorek 31 lipca 2007, 00:25

Tom9, wierz mi, że jest mnóstwo zagadnień, o których w pytaniach na egzamin nie ma śladu. ;) W nauce teorii dyskusyjne może być to, czy wystarczy przekopanie samemu kodeksu, czy trzeba i kodeks, i testy. Ale na pewno nie wchodzi w grę taki wariant, że tylko pytania, a kodeksu nie. No chyba że chce się tylko zdać egzamin teoretyczny, a na znajomości przepisów nie zależy. ;)
scorpio44

Postprzez rath » wtorek 31 lipca 2007, 00:43

scorpio44 napisał(a):
rath napisał(a):Np. których Twoim zdaniem, bo mi się wydaje, że wszystkie mają wyraźne odzwierciedlenie w Prawie O Ruchu Drogowym. Drogi hamowania?

Jest kilka pytań, co do których w jednej z dyskusji na forum byliśmy zgodni co do tego, że odpowiedzi, które według autora są prawidłowie, są bardzo wątpliwe. ;) Możesz spróbować poszukać na forum.
Wiem, że absurdem jest poszukiwanie sterylnych gaz, dwóch woreczków i lodu w przypadku odnalezienia oderwanej części kończyny czy też potrząsanie ofiarą wypadku (w celu złamania kręgosłupa).
Większość jednak pokrywa się z logiką.
rath

Postprzez 20fingers » wtorek 31 lipca 2007, 02:18

ale pierwsza pomoc nie ma nic wspólnego z przepisami ruchu drogowego :wink:
24.10.2007
zaliczone !! :D

2.11.2007 Papier odebrany :spoko:
20fingers

Postprzez rath » wtorek 31 lipca 2007, 09:54

20fingers napisał(a):ale pierwsza pomoc nie ma nic wspólnego z przepisami ruchu drogowego :wink:
Ma, bo jako uczestnik ruchu drogowego masz obowiązek jej udzielania.
rath

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy