Dwa razy już oblałem na kat.A1, proszę o analizę/rady ...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez chaos0 » piątek 25 maja 2007, 01:38

don napisał(a):wlasnie, a jak jest z 'obracaniem' na miescie? przeciez od tego sa lusterka...

Trzeba sie kazdorazowo ogladac jak zmieniasz pas ruchu tak samo na przejazdach musisz spojrzec w lewo prawo przed wjazdem i pozniej jeszcze na srodku przejazdu jak jest wielotorowy :)

na skrzyzowaniu czekaj na sygnal od egzaminatora jak ci kaze jechac

a na zoltym miales prawo przejechac bo zachamowac moto to jedno ale musisz miec na uwadze ze za toba jedzie jeszcze egzaminator i musi wychamowac wiec musisz tak to planowac (wolniej jechac dojezdzajac do skrzyzowan :) a pozniej rura :)

ps czy moto jest 125 czy 250 to nie ma duzej roznicy w stawianiu na centralna moja dziewczyna jest chucherko a ja mam moto 350 ccm i ona stawia go na centralke bez problemow (wazna jest technika) a brat mozna powiedziec ze dobrze zbudowany jest i ma z tym problemy
chaos0

Postprzez tamis » niedziela 27 maja 2007, 10:09

Witam
Wracając do obracania przy zmianie pasa. Nie chodzi tutaj przecież, zebyś odwrócił się, żeby widzieć co masz z tyłu (od tego są lusterka jak już pisałeś). Chodzi o lekki obrót głową, żeby zobaczyć czy np. równolegle z tobą, albo zaraz za (w strefie niewidocznej w lusterku) coś nie jedzie.
Pozdrawiam
tamis

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy