przez Myslovitz » piątek 28 października 2005, 12:22
przez Road_Driver » piątek 28 października 2005, 12:56
przez bart » piątek 28 października 2005, 13:42
Road_Driver napisał(a):Dzięki takiemu nauczaniu nie miałem najmniejszych problemów z placykiem. Problem zaczął się kilka tygodni po examinie, gdy wykożystując technikę koperty musiałem zaparkować w dość ciasnym miejscu na mieście. Bez widocznych punktów odniesienia miałem spory problem.
przez ella » piątek 28 października 2005, 15:53
Termin wejścia w życie rozporządzenia przewidziany jest na 10 stycznia 2005
r. Jest to spowodowane koniecznością pozostawienia czasu od momentu ogłoszenia
rozporządzenia do momentu jego wejścia w życia, niezbędnego do wprowadzenia
wszystkich koniecznych korekt w Wojewódzkich Ośrodkach Ruchu Drogowego
(zakupy samochodów, malowanie nowych placów, zatrudnienie dodatkowej liczby
egzaminatorów, montaż kamer w pojazdach egzaminacyjnych), oraz ośrodkach
szkolenia kandydatów na kierowców (dostosowanie procesu nauczania do wymagań
nowego systemu przeprowadzania egzaminów państwowych).
przez ymonm » piątek 28 października 2005, 16:13
przez WinterX » piątek 28 października 2005, 17:29
przez barylkaq » piątek 28 października 2005, 17:30
przez oip » sobota 29 października 2005, 10:53
barylkaq napisał(a):a czy zmienia sie coś w sprawie kategorii C ?
przez ella » sobota 29 października 2005, 12:29
oip napisał(a):barylkaq napisał(a):a czy zmienia sie coś w sprawie kategorii C ?
dołączam sie do pytania czy coś zmieni sie w sprawie innych kategorii :?:
Zasady przeprowadzania egzaminu praktycznego§ 9. 1.
Egzamin praktyczny polega na:
§ 9. 1.
2) Dla kategorii C, C1, D, D1, T, B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E wykonaniu na placu manewrowym zadań określonych w poz. 1 i 2 tabeli 2 oraz w zestawie określonym w tabeli 3 – wybranym systemem losowym przez pierwszą osobę na liście osób zakwalifikowanych na egzamin; – numer zestawu
przez jjaacc » sobota 29 października 2005, 12:58
przez Mazur » sobota 29 października 2005, 16:31
przez mirinda » niedziela 30 października 2005, 11:42
O ile pamiętam wszelkie zmiany datowane wejściem nowych przepisów skutkowały tym że obowiązywały one zarówno szkolenie i egzaminowanie tzn. kto miał stary kurs egzaminy zdawał po nowemu. O czywiście kto zapisze się na kurs przed 10 stycznia kurs może odbyć wg,starych zasad ale egzamin wg. nowych . Tak było przy wprowadzaniu poprzednich zmian(dawno temu).ymonm napisał(a):Mnie sie wydaje, ze te przepisy w konca wejda w zycie. Ile mozna przedluzac? Wiadomo, ze to Polska, ale nie przesadzajmy :)
Ciekawe jest tylko to, czy jesli ktos mial egzamin 10 listopada, niezdal, potem np. 1 stycznia niezdal, to po 10 stycznia, czy bedzie zdawac na starych, czy na nowych zasadach? :shock:
Zmiany wg mnie wyjda na dobre. Obecny plac, to totalna klapa. Moze bedzie trudniej zdac, ale na pewno kierowcy beda miec lepsze umiejetnosci! :D
przez bodek541 » poniedziałek 31 października 2005, 09:39
Czas pokaże, czy te zmiany sprawdzą się — uważa wicedyrektor Czech. — Według mnie dyskusyjne jest przeniesienie manewrów do ruchu drogowego. Chodzi o obiektywizm — na placu warunki egzaminowania dla wszystkich są takie same, a w ruchu uzależnione od różnych czynników. Zobaczymy, jak to wszystko będzie wyglądać w praktyce.
przez ella » poniedziałek 31 października 2005, 09:59
przez misiek512 » poniedziałek 31 października 2005, 19:20