shanq123 napisał(a):Witam. Dzisiaj dostałem taką wiadomość w tej sprawie od OSK Kursant(Wrocław):
- Kod: Zaznacz cały
Witam,oczywiście nie powinno to być traktowane jako błąd.(...)Ta kwestia została dawno ustalona z egzaminatorami nadzorującymi Panami Górskim,Hryniewieckim,Pawlakiem.
To że Pan A.Ś. i właściciele iluś innych OSK w jednym mieście ustalili sobie coś z nadzorującymi word wcale nie świadczy o tym, że tak musi być wszędzie w całej Polsce.
Moja nauka odbywała się ze sporą przerwą i na własnej skórze doświadczyłam takich ustaleń.
Jak zaczynałam naukę, to lusterek nie było można przestawiać, a jak kończyłam było można.
Co więcej takie zmiany wynikające z ustaleń dotyczyły też użycia kierunkowskazów w pewnych miejscach we Wrocławiu na bieżąco w trakcie nauki.
Jest to trochę śmieszne, gdy instruktor uczy pewnego zachowania (bo ustalenia):
Ja:"Ale dlaczego w tym miejscu mam używać kierunkowskazu? Wczoraj jak tu użyłam mówiłeś, że to błąd."
Instruktor po odprawie z szefem: "Bo takie są ustalenia z word" (autentyczne)
Nauczenie się jazdy na łuku z lusterkami ustawionymi do jazdy na mieście nie jest problemem, a jest dużo lepszym rozwiązaniem na egzamin.
Kto wie, może jacyś panowie znów sobie coś ustalą w druga stronę zanim ktoś zdąży zadać egzamin.

Do tego nie wiadomo co sobie ustalili w róznych wordach w Polsce
Wygląda na to, że rada jest jedna: jak nie wiesz jak się zachować na egzaminie, to pytaj kierownika swojego OSK: on wie

, bo robił ustalenia.