Egzamin wewnętrzny-proszę o radę

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Lissa » środa 17 marca 2010, 15:14

piotrekbdg napisał(a):
Wielu osób nie zdało egzaminu tylko dlatego, że nie potrafiło wyjaśnić nietypowego (niezgodnego z przepisami) zachowania, np. "miałem pierwszeństwo, ale pojazd z podporządkowanej jechał bardzo szybko tak, jakby nie miał zamiaru się zatrzymać i dlatego zwolniłem". Może w Twoim przypadku zabrakło odpowiedniego uzasadnia.

Egzamin na prawko to nie konkurs oratorski, niczego nie tzreba uzasadniać, bronisz się swoją postawą za kółkiem. Jeżeli przez jedno zbędne zatrzymanie OSK nie wydaje papieru o ukończeniu szkolenia to jest to czepialstwo i naciąganie i przestańmy tu mówić że tymi instruktorami kierowały motywy czysto pedagogiczne.

Dokładnie, a w tych czasach nie mało naciągaczy, którzy dbają tylko żeby ich kieszenie były pełne, nie mówię oczywiscie ze wszyscy, ale wystarczy znależc naiwną osobą-> kursanta i wciskac mu ze nie umie jeździc .
Lissa

...::::....

Postprzez grzana » sobota 03 kwietnia 2010, 15:48

No tak.ale OSK musi kursanta,kursantke przygotowac w taki sposob na egzamin panstwowy by go zdal,a jezeli instruktor sie "czepia" to jest to znak ze poprostu robi sie cos zle..oni sa od tego by nas przygotowac jak najlepiej..jezeli instruktor jest zbyt poblazliwy to nie dobrze,bo potem na egzaminie sa tego skutki...owszem nie mowie tutaj zeby oblewali za byle co,ale jezeli sa bledy typu wymuszenia lub zagrozenie zycia to lepiej nie zdac wewnetrznego niz kiedys spowodowac wypadek i tego zalowac...,a jak sie zda wewnetrzny bo instruktor jest mily i cie przepuscil z bledem,a taki sam blad bedzie w WORDzie to potem bedziecie oskarzac OSK ze zle was nauczyli..wiec pomyslcie:lepiej nie zdac wewnetrznego i miec poprawke i lepsze przygotowanie czy lepiej nie zdac panstwowego i miec tysiace poprawek i popelniac ciagle ten sam blad??ja wole byc lepiej przygotowana przez OSK niz popelnic blad w WORDzie... :!: :evil:
Grzana
grzana

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy