Wazne-Egzamin!!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez bodek541 » poniedziałek 05 lipca 2004, 23:40

dla mnie rowniez moze wyanczac lewa i prawa krawedz jezdni czyli pasy ruchu jak dla mnie wszystkie odpowiedzi
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Salieri[MT] » wtorek 06 lipca 2004, 08:21

Co do tego pytania, to na 100% jest to lewa krawędź jezdni i pasy ruchu.

Ten zamieszczony screen jest dobry. Dokładnie o to pytanie mi chodziło. Może wkrótce przejadę się do tego LOK'u aby się upewnić, że tam za poprawną odpowiedź uznawana była tylko C. Jeśli tak rzeczywiście jest, to na Koszykarskiej w Krakowie poprawną odpowiedzią jest również tylko C. A jeśli nie, to... pójdę do psychologa bo byłem tego pewien na 100%.

Oczywiście ja myślę, że poprawnymi odp. są A i C, gdybym jechał samochodem to oczywiście bez namysłu bym wyprzedził samochód skręcający w lewo.
Salieri[MT]

Postprzez Lila » sobota 10 lipca 2004, 00:50

Według moich testów żółte odblaski wyznaczają lewą krawędz jesdni i pasy ruchu.

Jeśli chodzi o pytanie z wyprzedzaniem na skrzyżowaniu to zawsze zaznaczałam TYLKO C i było dobrze (choć logika podpowiada inaczej).
Lila

Postprzez Ra_Ku » sobota 10 lipca 2004, 12:18

U mnie w ksiażce z pytaniami jest dokładnie tak:

Pyt. nr 111
Umieszczone na jezdni punktowe elementy odblaskowe barwy żółtej moga wyznaczać:
A - prawą krawędź jezdni,
B - lewą krawędź jezdni,
C - pasy ruchu.

Odpowież BC

A co do pytania nr 274
W tej sytuacji kierujący pojazdem:
A - 1 może wyprzedzić pojazd 2
B - 2 może nie włączać kierunkowskazu
C - 1 i 2 powinni zachować szczególną ostrożność

Odpowiedż C niepodlaga dyskusji, ale u mnie jest także zaznaczona odpowiedż B !!
Jak pierwszy raz przeczytałem to pytanie sam byłem zszokowany tymi odpowiedziami i niewiem co mam na ten temat myslec.
Ps. książke kupiłem w Legnicy, w ośrodku LOK, więc odpowiedzi powinne być dobre.
Ra_Ku

Postprzez Snuj ze Szczecina » sobota 10 lipca 2004, 12:51

Ra_Ku napisał(a):
A co do pytania nr 274
W tej sytuacji kierujący pojazdem:
A - 1 może wyprzedzić pojazd 2
B - 2 może nie włączać kierunkowskazu
C - 1 i 2 powinni zachować szczególną ostrożność

Odpowiedż C niepodlaga dyskusji, ale u mnie jest także zaznaczona odpowiedż B !!
Jak pierwszy raz przeczytałem to pytanie sam byłem zszokowany tymi odpowiedziami i niewiem co mam na ten temat myslec.
Ps. książke kupiłem w Legnicy, w ośrodku LOK, więc odpowiedzi powinne być dobre.

To co ty masz, to jest błędne i wprowadza cię w błąd.Odpowiedż B nie może być zaznaczona.Art. 22 ust. 5 Prawa o ruchu drogowym stanowi, iż zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu należy wyraźnie i zawczasu sygnalizować oraz zaprzestać niezwłocznie sygnalizowania po wykonaniu manewru - zamiar zmiany kierunku jazdy, musisz sygnalizować i to nie ma znaczenia czy są strzałki, czy ich nie ma - musisz sygnalizować.
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez Colin is the best » sobota 10 lipca 2004, 15:17

Niedawno wujek mnie pytał, jak to jest z sygnalizowaniem skrętu na pasach kierunkowych. Podobno kiedyś uczyli, że nie trzeba sygnalizować, jeżeli pas służy jedynie do jazdy w określonym kierunku. Jak widać przepisy się zmieniają, bo teraz TRZEBA SYGNALIZOWAĆ.
Colin is the best

Postprzez wharton » sobota 10 lipca 2004, 19:10

No czeba !
Zamiast Tego Opisu Może Być Tu TWOJA REKLAMA - kubawharton@yahoo.com - meiluj!
wharton

Postprzez Salieri[MT] » niedziela 11 lipca 2004, 09:21

Także myślę, że trzeba ale dlaczego to wsztstko takie pokręcone... wszędzie jest inaczej..
Salieri[MT]

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy