martwy punkt?????????

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez rocko19 » niedziela 12 października 2008, 11:15

Cman wystarczy obserwować cały czas droge za nami i przed i lusterka wystarczą.;) Pozdrawiam
rocko19

Postprzez cman » niedziela 12 października 2008, 12:53

No więc ponowię pytanie, jedziesz lewym pasem, równo z Tobą prawym pasem jedzie inny pojazd, zmieniasz pas na środkowy, w lusterkach doskonale widzisz, że tamten pojazd akurat również zmienia pas na środkowy? Naucz mnie, ja to robisz?
cman

Postprzez dariex » niedziela 12 października 2008, 14:48

rocko19 napisał(a): podtrzymuje to że niepotrzebne jest odwracanie się do tyłu jeżeli mamy dobrze lusterka ustawione.

Gdzie tu masz napisane,ze masz się odwracać do tyłu strikte?
Ty masz się lekko obejrzeć po skosie w boczną szybę od strony tylnego miejsca dla pasażera.

Jeśli tego nie wiesz,to tylko czekać na Twój post na forum ,pt."Pierwszy dzwon".,bo nie umiem logicznie sobie wytłumaczyć jak wg Ciebie można obejśc prawa fizyki,przez które to nie jest możliwe abyś zauważył samochód jadący obok Twojego auta,znajdującego się mniej więcej na wysokości owego miejsca dla pasażera - przednimi kołami.

rocko19 napisał(a):Cman wystarczy obserwować cały czas droge za nami i przed i lusterka wystarczą.;) Pozdrawiam

Aaaaa czyli jak rozumiem nawet jadąc na wprost cały czas obserwujesz drogę za sobą? A co wtedy,kiedy ów samochód będzie jechał przez dłuższy czas w takiej pozycji? Jak go zaobserwujesz? Wywąchasz? Wyczujesz?
dariex

Postprzez BOReK » niedziela 12 października 2008, 15:33

Niektórzy widać po prostu pamiętają, że kiedyś się tam znalazł i jeszcze stamtąd nie pojechał. Ale człowiek może całkiem swobodnie obrócić głowę o 90 stopni, lepiej więc trochę pokręcić głową podczas jazdy niż kręcić później i myśleć jak to się stało, że się wjechało.
BOReK

Postprzez rocko19 » niedziela 12 października 2008, 17:04

Cmanie ale tutaj mi napisałeś sytuacje gdzie wiadomo że trzeba leeko głowe odwrócić bo lusterka nie wystarczą,ja miałem na myśli troche inne sytuacje ale ok.
Wszystko zalezy od sytuacji ja nie mówie że nie oglądam się sięw boczną szybe kiedy jest to konieczne.Tyle mojego.
rocko19

Postprzez dariex » niedziela 12 października 2008, 17:27

rocko19 napisał(a):podtrzymuje to że niepotrzebne jest odwracanie się do tyłu jeżeli mamy dobrze lusterka ustawione.

rocko19 napisał(a):tutaj mi napisałeś sytuacje gdzie wiadomo że trzeba leeko głowe odwrócić bo lusterka nie wystarczą[...................]
Wszystko zalezy od sytuacji ja nie mówie że nie oglądam się sięw boczną szybe kiedy jest to konieczne.Tyle mojego.

Rocko,zacznij czytać posty,bo najpierw twierdzisz jedno,pozniej odkręcasz kota ogonem,ze nie napisałeś czegoś co napisałeś.
Wprowadzasz dziwny zamęt w prawie każdym poście w którym coś napiszesz,tylko po co skoro można dokładniej analizować wypowiedzi w nim napisane?
dariex

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy