Badania lekarskie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » niedziela 13 listopada 2005, 12:04

Mój mąż teraz robił nowe badania bo ma prawko terminowe i musiał iść do okulisty, laryngologa a potem z tymi papierkami do lekarza po zaświadczenie do prawka.
ella
Moderator

Postprzez Road_Driver » niedziela 13 listopada 2005, 21:50

wtakim razie nawet mając problemy ze wzrokiem nie ma potrzeby stresowania się przed takimi badaniami :P
Ważne tylko by wyglądać na jasnowidzącego :P
Road_Driver

Postprzez pisaq » niedziela 13 listopada 2005, 22:04

Moje badanie na kat. B wyglądało tak :
Wbilem do lekarza. Zostalem przepytany o choroby, wady wzroku itd itp. i kazano mi w kasie uiscic oplate i odebrac zaswiadczenie ....bezterminowe ! :D
pisaq

Postprzez volve » niedziela 13 listopada 2005, 22:15

Moje badanie wygladalo nastepujaco: poszlismy z instruktorem do jakiejs tam przychodni i dostalismy ankiety do wypelnienia. Nastepnie kazdy wchodzil osobno i byl badany. A badanie polegalo na sprawdzeniu rownowagi(jak dobrze pamietam do przykladalo sie palec do nosa:) ) oraz sprawdzeniu wzroku(wisiala tablica i lekarka kazala przeczytac ktoryś tam rzad liter najpierw lewym a nastepnie prawym okiem). dodam, że przy czytaniu ona cos tam sobie notowala i nie zwracala uwagi na to co kto mowi. Ja po zmianie oka na slabsze przeczytalem cos tam źle, ale nie zwrocila na to uwagi:)
volve

Postprzez cappricio » niedziela 13 listopada 2005, 22:23

mnie tez pytali o choroby, itd (i jeszcze: czy jest pani pewna? za skladanie falszywych zeznan grozi kara lol2)
ale o wade wzroku mnie nie spytał lekarz... a soczewka ukryta na oczku :twisted:
no i ksiazeczka z cyferkami i literkami do odczytania :]
cappricio

Postprzez pisaq » poniedziałek 14 listopada 2005, 01:37

ja mam slabsze lewe oko, ale wg. okulisty jest dobrze. ale badania sa bezterminowe wiec ciii :D
nie ma co...trzeba byc naprawde ślepym zeby nie przejsc badan ... bedzie git ;)
pisaq

Postprzez WinterX » poniedziałek 14 listopada 2005, 09:42

pisaq napisał(a):ja mam slabsze lewe oko, ale wg. okulisty jest dobrze. ale badania sa bezterminowe wiec ciii :D
Ja bym się tak nie cieszył, to, że kogoś zrobiłeś w butelkę nie znaczy, że przez twoją głupotę ktoś nie może stracić życia, jeśli masz wadę wzroku.
Według mnie to totalna olewka ze strony lekarzy, potem mamy niedouczonych i w dodatku ślepych kierowców...
WinterX

Postprzez cappricio » poniedziałek 14 listopada 2005, 17:19

pisaq napisał(a):ja mam slabsze lewe oko, ale wg. okulisty jest dobrze. ale badania sa bezterminowe wiec ciii :D

dla wlasnego dobra idz do okulisty, bo wada sie poglebi i mozesz dostac zezaaa! :shock:
cappricio

Postprzez star01 » środa 16 listopada 2005, 15:39

star01 napisał(a):Moglby ktos podac adres(y) przychodni w Krakowie gdzie mozna najtaniej zrobic badania na pr.jazdy kat.B i gdzie lekarze daja przewaznie bezterminowe orzeczenia dla osob z niewielka wada wzroku (ok. -2)

Znacie takich lekarzy w Krakowie ?
star01

Lekarze w Warszawie

Postprzez Sylwia_julia » piątek 25 listopada 2005, 13:55

---------------------------------------------------------

star01 napisał:
Moglby ktos podac adres(y) przychodni w Krakowie gdzie mozna najtaniej zrobic badania na pr.jazdy kat.B i gdzie lekarze daja przewaznie bezterminowe orzeczenia dla osob z niewielka wada wzroku (ok. -2)

A znacie tanich lekarzy w Warszawie? skontaktowalam sie z przychdnia mojej okolicy, ale podpisanie papierka 100zl, a to dopiero jak sie przyniesie wynik glukozy, i dobrze by bylo jeszcze wszystkie mozliwe inne papiery. Chociaz przyjsc z wynikiem glukozy wystarczy do podpisania papieru za te 100zl...

Wiec moze mi kogo polecicie w Warszawie ? ;)
Sylwia_julia

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy