egzamin ewidentnie nie zdany,ale egzaminator nie widział!!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez lukker » poniedziałek 25 sierpnia 2008, 19:49

dfs a Ty byś co zrobił w takiej sytuacji? podszedł do egzaminatora i powiedział że przepraszasz ale się nie przygotowałeś do egzaminu ? A tak w ogóle skoro ktoś nie zrobił łuku i fuksem przeszedł dalej to jakoś czarno to widzę żeby zdał dalej.
lukker

Postprzez BOReK » wtorek 26 sierpnia 2008, 11:54

Zuza1 bardzo dobrze to opisała - każdemu czasem może pójść źle. Dfs, skąd wiesz jak ten człowiek generalnie jeździ? Widziałeś tylko te manewry, a może tego kogoś dopadł akurat atak kaszlu i się na dłuższą chwilę zdekoncentrował. I co, chwilowa niesprawność układu oddechowego ma zawalić tyle starań?

Oczywiście nie wiemy jak było dokładnie, co i dlaczego się stało, że taki był efekt. Tym samym nie widzę podstaw do rozważań pod tytułem "czemu ktos zrobił błąd, a jednak mu wyszło?". Udało mu się, jego szczęście. Jak nie umie jeździć, to reszta egzaminu go ujawni. Jeśli umie, to dokument mu się należy. Gdyby to była jawna nieuczciwość, np. egzaminator by wszystko widział i przymknął oko "bo coś tam", to byłoby pole do dyskusji.

Mam nadzieję, że pięknie wyszedł tutaj mój stosunek do wszelakich egzaminów, które zwykle są bzdurne i potrafią w piękny sposób przekreślić długotrwałą i często ciężką pracę w ciągu kilku minut. 8)
BOReK

Postprzez radex171 » środa 19 listopada 2008, 00:46

lukker napisał(a):dfs a Ty byś co zrobił w takiej sytuacji? podszedł do egzaminatora i powiedział że przepraszasz ale się nie przygotowałeś do egzaminu ? A tak w ogóle skoro ktoś nie zrobił łuku i fuksem przeszedł dalej to jakoś czarno to widzę żeby zdał dalej.

Szczerze?? jeżeli chodzi o moje zdanie to twierdze że ten łuk jest wogóle niepotrzebny jako manwer wykonywany na placyku (choć zdałem go bez problemu)... sorry wielkie ale gdzie ten manewr wykorzystam podczas faktycznej jazdy?? (wiem pomylicie sobie chociazby skrzyzowania czy zakrety) ale każdy zakręt jest po innym kątem i każda ulica jest albo szersza albo węższa... jazda po łuku powinna być sprawdza poczas jazy na miescie według mnie...[/list]
radex171

Postprzez Khay » środa 19 listopada 2008, 01:01

Troszkę nie na temat, ale skoro już o tym ktoś zaczął...

1. Manewry na placu mają sprawdzić, czy w ogóle nadajesz się do wypuszczenia na miasto. Nie czarujmy się, jeśli ktoś sobie z nim nie radzi - to na miasto lepiej go nie wypuszczać.

2. Łuk sprawdza umiejętności, których na mieście ocenić nie sposób (choćby jazda na wstecznym po prostej/ łuku).

3. Banalność (choć patrząc na posty na tym forum - jest to banalność dość dyskusyjna) tego manewru ułatwia (a przynajmniej mi ułatwiała) wyczucie auta, "wejście" w egzamin, oswojenie z egzaminatorem.

Więc polemizowałbym, czy on taki zbędny. ;)

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez Gil » środa 19 listopada 2008, 11:05

radex171 łuk jest ważny! Skoro umiem go ja, umiesz go ty i umieją go inni jest ok ale jak sobie wyobrażasz wypuszczanie na miasto osoby która nie potrafi pokonać łuku na placu?
Gil

Postprzez ella » środa 19 listopada 2008, 16:03

Podaję pytanie tego wątku bo zaczyna offtopować

Co z sytuacją gdy egzaminator przeoczy ewidentny błąd który powinien skutkować przerwaniem egzaminu, a egzaminowany zda jeszcze ten egzamin??

Interesują mnie aspekty od etycznych po prawne tej sprawy..??

ella
Moderator

Postprzez kev » środa 19 listopada 2008, 16:18

Moje zdanie jest takie, ze po drogach jezdza osoby, które nawet pieszo nie powinny chodzić po ulicy więc jeżeli jakiemuś typowi zdarzyło się przez nerwy wyjechać poza łuk a potem zdał na mieście to nie można mieć mu tego za złe. Miał szczęście i tyle. Gdybym takie coś zobaczył to bym się tylko uśmiechnął i zajął dalej swoim egzaminem. Gdybym był na miejscu tego co jednak zdał, też nie odzywałbym się w ogóle. Jak w szkole ściągałeś na sprawdzianach to też potem prosiłeś o wpisanie 1 za oszustwo ? Nie sądzę...
Obrazek
24.11.2008 Teoria + Praktyka (MORD Kraków) za pierwszym razem :)
http://autormk.pl - Diagnostyka samochodowa
kev

Postprzez Glammaniara » czwartek 11 grudnia 2008, 15:28

Mi się wydaje, że przez dfs przemawia zazdrośc ;) Niech sobie chłopina zdał! Co Ci zależy :)
W naszej grupie kursantów czekających na egzamin panowała niesamowita solidarnośc. Ktoś zdał, to wszyscy uśmiechali się i pytali co i jak. Jedna babka nie zdała, to obcy facet nawet ją przytulił, bo się popłakała :D Fajna atmosfera. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł pójśc na skargę ze słowami "a on wyjechał za linię - widziałem!" :roll:
Co do samej sprawy, to według mnie, egzaminator decyduje czy wynik jest pozytywny czy negatywny, więc jeżeli czegoś nie zauważy i powie, że zdany, to nie powinno miec to żadnego znaczenia. Jednak nie wiem jak to jest w świetle prawa. Przecież jeżeli oni oglądają tam te taśmy i ktoś nie zdał egzaminu, a powinien ewidentnie zdac, to nie szukają go, żeby dac mu jednak to prawko :D Więc czemu odwrotnie miałoby to tak działac?
Obrazek
Glammaniara

Postprzez HakirimJP » czwartek 11 grudnia 2008, 20:07

Glammaniara napisał(a):Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł pójśc na skargę ze słowami "a on wyjechał za linię - widziałem!" :roll:

A uważasz żeby takiej osoby posłuchał?
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez Razor1990 » czwartek 11 grudnia 2008, 22:19

HakirimJP napisał(a):
Glammaniara napisał(a):Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł pójśc na skargę ze słowami "a on wyjechał za linię - widziałem!" :roll:

Ale sprawdził by nagranie ;)
Razor1990

Postprzez HakirimJP » sobota 13 grudnia 2008, 00:07

Razor1990 napisał(a):
HakirimJP napisał(a):

Ale sprawdził by nagranie ;)

Nagrania to kto inny sprawdza, i to mógł by być problem nawet bez tego co krzyknął.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez my-own-look » poniedziałek 22 grudnia 2008, 20:04

Też kiedyś widziałam, jak dziewczyna na egzaminie wyjechała za linię jadąc po łuku do tyłu, ale wyjechała tylko kołem... Nie wyobrażam sobie zwrócenia uwagi egzaminatorowi. To jego problem, że nie widział, a jeśli komuś się udało, to lepiej. :P Bardzo dużo osób stresuje się egzaminem i wtedy poziom ich umiejętności drastycznie spada, więc lepiej niech mają o jeden problem mniej. Ważniejsza jest jazda po mieście.
Obrazek
my-own-look

Postprzez rodowity » środa 24 grudnia 2008, 16:23

zuza1 napisał(a):Gdybym to ja zdawała ten egz lub osoda która wiem że dość dobrze jeżdże, i by mi ten łuk nie wyszedł i mam szczęscie egz nie widział, chwała mu za to :lol:, każdemu czasem może pójść źle
Ale gdyby to zdawał ktoś kto nic prawie nie umie, źle jeździ itd. to chciałabym aby oblał bo bym bała się z nim spotkać na ulicy. Jeżeli ta osoba tak naprawdę nic nie umie to i tak wyjdzie na mieście gdzie naprawdę jest trudno. :roll:

Chyba nie możliwe , żeby ktoś wogóle , niczego sie nie nauczył przez okres kiedy miał kurs i jazdy!. A jeżeli juz są takie osoby to są... :P
Nissan Micra
rodowity

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy