Jak to jest z tymi swiatlami?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez franciszek » czwartek 29 maja 2008, 14:18

bruno666 napisał(a):Niektórzy chyba powinni wrócić na zajęcia teoretyczne. :?

1. Włączasz pozycyjne - świecą pozycyjne przednie, tylne i tablica
2. Włączasz mijania - świeci to co w pkt. 1 + mijania
3. Włączasz drogowe - świeci to co w pkt. 1 + drogowe (czasem też mijania, ale to nie ma znaczenia)

Jak wlaczam drogowe to w przednim kloszu swieca mi sie 3 swiatla-pozycyjne, mijania i drogowe (opel corsa c), jesli egzaminator poprosi zeby pokazac te swiatla drogowe to mam pokazac tylko zarowke od drogowych? czy tez wszystkie zarowki skoro pali sie caly klosz?
franciszek

Postprzez kajka3 » czwartek 29 maja 2008, 14:31

franciszek napisał(a):Jak wlaczam drogowe to w przednim kloszu swieca mi sie 3 swiatla-pozycyjne, mijania i drogowe (opel corsa c), jesli egzaminator poprosi zeby pokazac te swiatla drogowe to mam pokazac tylko zarowke od drogowych? czy tez wszystkie zarowki skoro pali sie caly klosz?

Jeśli każe Ci pokazać drogowe to pokazujesz żarówkę od drogowych, jeśli Ci każe pokazać wszystkie to pokazujesz która żarówka od których, jeśli Ci każe włączać po kolei to włączasz i widzisz która Ci się właśnie zapaliła ...
To zależy jak egzaminator będzie chciał, lub jak Ty wolisz (na pierwszym egzaminie mogłam wybrać czy chcęzapalać po kolei i biegać wokół samochodu czy wszystko od razu i pokazywać żarówki)
22.02.2008 - teoria (+), plac (-)
27.05.2008 - plac (+), miasto (+) - zdane
03.06.2008 - przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne
09.06.2008 - prawo jazdy do odbioru w Urzędzie
kajka3

Postprzez Karbar » czwartek 29 maja 2008, 20:16

Ja miałem tak podczas dzisiejszego egzaminu, że na włączonym silniku pokazywałem wszystkie światła( pozycyjne, mijania, przeciwmgielne, drogowe, podświetlenie tablicy świetlnej). Następnie wsiadłem do samochodu wcisnąłem hamulec, egzaminator sprawdził czy świeci i tak samo trzeba zrobić ze światłem cofania......Potem wysiadłem i trzeba sprawdzić czy się wszystko świeci z przodu i z tyłu i luzik :wink:
Karbar

Postprzez qwer0 » piątek 30 maja 2008, 00:08

podświetlenie tablicy świetlnej

kogo? xD
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy