Wyznaczanie przez WORD terminu egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez tom9 » sobota 12 stycznia 2008, 18:09

Poniżej przedstawiam list jaki napisałem do WORD-u w Częstochowie.

orłem nie jestem, ale jak już pisze cos oficialnego sprawdzam to 1000 razy, a po mnie z 2-3 osoby :wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Pacyficblue » sobota 12 stycznia 2008, 18:19

tom9 napisał(a):
Poniżej przedstawiam list jaki napisałem do WORD-u w Częstochowie.

orłem nie jestem, ale jak już pisze cos oficialnego sprawdzam to 1000 razy, a po mnie z 2-3 osoby :wink:
Jak już pisałem post wyżej to nie jest żadne pismo oficjalne ani nic w tym stylu. Mam tylko nadzieje że udzielą mi odpowiedzi na kilka pytań. A później napisze co trzeba, które powoli przygotowuje.
Pacyficblue

Postprzez malik » sobota 12 stycznia 2008, 18:31

albo ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem, albo Ty nie wiesz o czym mówimy. Kto Ci ma udzielić odpowiedzi WORD? Jeśli tak, to znaczy, że wysłałeś to pismo do urzędu jakim jest WORD. A pismo to z pismem jakie kierujemy do urzędów niewiele ma wspólnego. Więc wnioskując z tego co piszesz uwagi moje i moich poprzedników są jak najbardziej na miejscu.
12.01.2008 - I bitwa pod WORD Jastrzębie... - wygrana stronnictwa Malika!
(2008-01-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-01-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie - odebrane :D nabijam pierwsze kilometry :)
malik

Postprzez ella » sobota 12 stycznia 2008, 18:52

To nie ma być list formalny ani nic w tym stylu, chce sie dowiedzieć tylko jak to jest dlatego nie podpisywałem sie swoim nazwiskiem ani nic w tym stylu. Dlatego tez jest tak anonimowo. A jak mi odpiszą to będę myślał wtedy o jakimś piśmie.

Sorry, ale ja też już teraz nie bardzo ciebie rozumiem. Piszesz anonimowo i oczekujesz, że ktoś na to w WORD odpowie :shock: . Oni taki anonim po prostu wrzucą do kosza uznając to za jakiś żart. Ciekawe na jaki adres ma WORD odpowiedzieć jak to jest anonim :roll:
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » sobota 12 stycznia 2008, 21:57

Jeżeli pisałeś to anonimowo (rozumiem, że mailem, skoro oczekujesz odpowiedzi), to tym bardziej mogłeś się postarać, żeby to jakoś po ludzku wyglądało (i od strony treści, i przede wszystkim języka). Ja będę bardzo zdziwiony, jeżeli Ci odpiszą.

PS: Co miałeś na myśli z tym "rozwijaniem Twoich przypuszczeń"? :D :D :D Bo naprawdę trudno to rozszyfrować.
scorpio44

Postprzez DEXiu » sobota 12 stycznia 2008, 22:26

scorpio ==> Wydaje mi się, że chodziło o "rozwianie moich wątpliwości" :wink: W każdym razie wysłanie takiego anonima mailem przypomniało mi akcję, kiedy po którymś przegranym meczu (chyba nasi grali z kimśtam, a sędzia nie zaliczył nam jednej bramki) jakiś napalony nastoletni fan piłki nożnej wszędzie rozgłaszał, aby jak najwięcej osób wysłało maila (napisanego łamaną angielszczyzną "Kali jeść krowa"), w którym domagał się powtórzenia lub unieważnienia meczu, na adres info@uefa.com :lol:
DEXiu

Postprzez Pacyficblue » sobota 12 stycznia 2008, 22:54

Macie wszyscy racje mogłem najpierw wrzucić na forum a dopiero później wysyłać jakiegokolwiek maila do wordu. Zepsułem sprawę. Jeżeli będę miał pisać jakieś kolejne listy do spytam się was wszystkich.
Pacyficblue

Postprzez Pacyficblue » wtorek 15 stycznia 2008, 18:48

Może wiecie czy jest taka możliwość aby napisać pismo o przełożenie terminu egzaminu na kilka tygodni wcześniej, bo może było by to lepsze niż podanie o przyspieszenie egzaminu?

Myślę o tym ponieważ w Częstochowie często ludzie rezygnują z wyznaczonych terminów i może bym się gdzieś załapał.

Czy wie ktoś jak takie pismo sformułować i jak je napisać oraz jakim sposobem wysłać?

Ps. Proszę o wyrozumiałość.
Pacyficblue

Postprzez bobok » wtorek 15 stycznia 2008, 19:12

Pacyficblue napisał(a):Może wiecie czy jest taka możliwość aby napisać pismo o przełożenie terminu egzaminu na kilka tygodni wcześniej, bo może było by to lepsze niż podanie o przyspieszenie egzaminu?

Myślę o tym ponieważ w Częstochowie często ludzie rezygnują z wyznaczonych terminów i może bym się gdzieś załapał.

Czy wie ktoś jak takie pismo sformułować i jak je napisać oraz jakim sposobem wysłać?

Ps. Proszę o wyrozumiałość.

Przeciez to to samo... przełożenie a przyspieszenie... ehhh
1 podejście, pozytywne :)
bobok

Postprzez Pacyficblue » wtorek 15 stycznia 2008, 19:18

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. eehhhh
Pacyficblue

Postprzez marc » środa 16 stycznia 2008, 02:01

tak jak wyzej ktos napisal- w tych pismach o to samo chodzi - wczesniejszy termin. tak czy inaczej warto probowac - ja dzieki temu mialem egzamin po 3 tygodniach a nie po 2 miesiacach. Piszesz normalne podanie adresowane do dyrektora danego WORD, z prosba o wyznaczenie wczesniejszego terminu + argumentujesz to. tutaj mozesz zarowno wskazac fakt, ze zgodnie z prawem termin ten nie powinien byc dluzszy niz 30 dni, oraz jakies swoje powody osobiste ze musisz wczesniej (np. wyjazd, niezbednosc prawka do pracy zawodowej itd.) im lepszy powod tym wieksza szansa, ze dostaniesz wczesniejszy termin. najlepiej zaniesc osobiscie, a jak daleko mieszkasz to moze faks? tylko podaj tam swoj nr telefonu.
marc

Postprzez KUBA_1 » środa 16 stycznia 2008, 10:44

Może czas zmianić system podchodzenia egzaminów.
Przecież zinstytucjonalizowane, nic nie wnoszące w porawę bezpieczeństwa ruchu drogowego WORD-y(dublują edukację resortu oświety, a nie włączają się w edukację dorosłych), to instytucje rodem z PRL-u.
Brak asortymentu, kolejki niewiadomo po co, wysocy pseudo urzednicy, (szara strefa - bo z kąd te niby wcześniejsze teminy), kto podskoczy ten oberwie i będzie pomijany w rozdawaniu fantów. I to ma byc kraj XXI wieku.
O TAKE POLSKE WALCZYLIŚMY, a wy młodzi i się z takim bałaganem (w skali kraju) bezradnie godzicie.
Są w demokratycznym państwie odpowiednie narządzia (poseł, radny sejmiku wojewódzkiego,... skarga do samego marszalka województwa), gdzie takie sprawy się załatwia, lub tym panom (przez nas wybieranym) już dziekujemy.
Nikt z Was nie skarży, to mogą błogo udawać, że nic nie wiedzą o waszych problemach.
Widocznie jest Wam z tym super.
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez Pacyficblue » środa 16 stycznia 2008, 11:03

Tutaj przedstawiam podanie jakie mam zamiar wysłać faxem do Wordu. Proszę o sugestie co zmienić, poprawić. Może jakieś lepsze argumenty macie?

Obrazek
Pacyficblue

Postprzez KUBA_1 » środa 16 stycznia 2008, 12:23

Kiedyś pisałem takie pisma, aby dostać cement, papę, cegłe, drewno na budowę itp.
Potrzeby był wówczas jeszcze "załącznik" dla prezesa i "wzmacniacz" dla kadry tam pracującej, ale to faksem nie przejdzie,...
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez Pacyficblue » środa 16 stycznia 2008, 13:04

KUBA_1 napisał(a):Kiedyś pisałem takie pisma, aby dostać cement, papę, cegłe, drewno na budowę itp.
Potrzeby był wówczas jeszcze "załącznik" dla prezesa i "wzmacniacz" dla kadry tam pracującej, ale to faksem nie przejdzie,...

Wydaje mi się że to co piszesz to trochę inna kategoria.
A co było w załączniku dla prezesa :?:
Czemu faksem nie przejdzie :?:
Pacyficblue

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy