Nowe furki w WORD Lublin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez barylkaq » środa 06 lutego 2008, 13:53

prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Postprzez casia14 » środa 06 lutego 2008, 13:59

wiecie może, w których szkołach jazy w Lublinie można już wykupić jazdy na Toyocie Yaris?
casia14

Tak, WORD Lublin dziś podał tę wiadomość na swojej stronie

Postprzez Małgorzata888 » środa 06 lutego 2008, 14:14

Informacja o nowym samochodzie egzaminacyjnym na kategorię B prawa jazdy

Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Lublinie informuje, że od dnia 03 marca 2008 roku egzamin praktyczny na prawo jazdy kategorii B odbywać się będzie także na nowych samochodach marki TOYOTA model YARIS 5DR Terra Gold, o pojemności silnika 1296 cm3 i mocy 87KM.

Samochody te będą użytkowane przez okres 4 lat, zgodnie z umową zawartą w dniu 05 lutego 2008 roku.
Małgorzata888

Postprzez cayenne_c » czwartek 07 lutego 2008, 19:36

słyszałam, że w Kulce można już toyotą śmigać,
sama zamierzam dokupić doszkalające.
swoją drogą szkoda,że nie można wybierać na czym chcemy zdawać..
cayenne_c

Postprzez ulala » czwartek 07 lutego 2008, 21:43

czy w zwiazku z tym ze wchodzi Toyota to chevrolet i corsa zostana wycofane ??
Powiem ze woląłbym takie wyjscie bo tak to trzeba by sie rozdrabnaic na corsy chevrolety i yarisy
Ktoś powiedział, że kochanie
się jest teraz nieomal tak trudne
technicznie jak pilotowanie helikoptera.
Tymczasem pilotowanie helikoptera jest
nieco łatwiejsze, bo drążki sterownicze
nie wiotczeją nagle w najmniej
spodziewanym momencie
ulala

Postprzez cayenne_c » piątek 08 lutego 2008, 11:36

mają być wycofywane stopniowo, więc przez pewien (jaki?) czas
będą wszystkie trzy.
cayenne_c

Postprzez casia14 » poniedziałek 03 marca 2008, 19:14

Toyoty będą już od przyszłego tygodnia także w Ewanie i Amigo, i podobno w Mili już są.

i pani w sekretariacie w Ewanie powiedziała, że dostali informację z WORDu, że będzie można wybrać pomiędzy Toyotą a Corsą lub Aveo (Corsa i Aveo już wg ich wyboru)
casia14

Postprzez Małgorzata888 » poniedziałek 03 marca 2008, 19:59

Dziś zdawałam w Lublinie, więc widziałam, jak było. Na Yariskach zdawali chętni. Jedna dziewczyna została wylosowana do Toyoty, ale poprosiła o zmiane auta, prośba została wysłuchana. Większość ludzi zdawała na Aveo i Corsach (w tym ja). Toyoty, chyba ze 4 stały sobie i tylko od czasu do czasu ktoś na nich próbował...
Wisi ogłoszenie, że można się zapisać na Yariskę na egzamin i wtedy na pewno będzie się zdawało na tym aucie, zapisujący się na inne auta, będą je mieć losowane. Być może i termin na Yariskę krótszy? Tego nie wiem, nie pytałam, bo zdałam. Ale jeśli tak by było, to warto, Toyota fajnie jeździ, niewiele się różni, a krótki termin jest bardzo ważny. Coraz więcej szkół szkoli na Toyotach, sama wzięłam 2 godzinki, aby się nie stresować, gdybym jednak wylosowała Yariskę;-). To fajne autko, fajnie jeździ i nie ma się czego bać.
Małgorzata888

Postprzez Flisak » poniedziałek 03 marca 2008, 22:21

Małgorzata888, zapisalem sie na egzamin jeszcze przed wprowadzeniem Toyot, czyli jesli teraz wezwa mnie do samochodu i okaze sie ze to Yaris to mam prosic egzaminatora o zmiane? Czy mam to zglosic gdzies wczesniej?
The government has this car, and it runs on water, man.
Flisak

Postprzez Małgorzata888 » wtorek 04 marca 2008, 10:09

Widziałam, jak dziewczyna podchodząc do auta, poprosiła egzaminatorkę, a ta zgłosiła sprawę do koordynatora:-). Tak było po siódmej rano, gdy tam byłam. Nie wiem, jak będzie, gdy Ty będziesz zdawać (kiedy masz egzamin?). Radzę Ci pojechać do WORD-u, tam wystawiona została Toyota do oglądania, obejrzyj ją sobie dla eliminacji stresu:-). Inna opcja: kup godzinkę jazd na Yarisce (więcej naprawdę nie trzeba, jeśli w ogóle umiesz jeździć!) i uspokój się. Spokój na egzaminie ważna rezcz. Ja dokupiłam, więc wiem, że Toyota prowadzi się świetnie, jeździ tak jak inne auta i nie ma się czego bać!
Małgorzata888

Postprzez Flisak » wtorek 04 marca 2008, 16:45

Eh, jak mam robic takie zamieszanie przy zmianie to juz pojade tym yarisem jak mi wylosuja i kupie sobie ta godzinke, zobacze jak sie tym smiga. Co do spokoju to tez nie mozna przesadzac, ja sie tak wyluzowalem ze wyjechalem na miasto bez swiatel i jestem stowe w plecy teraz :).
The government has this car, and it runs on water, man.
Flisak

Postprzez Małgorzata888 » wtorek 04 marca 2008, 21:02

Zapamiętaj sobie i wbij do głowy (ja tak zrobiłam już na kursie, bo też zapominałam, ale na kursie bezkarnie;-))) ):
ŚWIĘTA TRÓJCA przed ruszeniem: ŚWIATŁA, PASY, HAMULEC!
Jak Cię egzaminator zapyta, czy jesteś gotowy (zawsze pyta!) to powtórz na głos i sprawdź:
ŚWIATŁA mam, PASY mam, HAMULEC RĘCZNY ok.
Sam sobie przypomnisz i egzaminatora upewnisz, że wiesz o co chodzi;-)
Powodzenia!
Yariska fajnie jeździ, naprawdę!
Małgorzata888

Postprzez DymeK_GKS » wtorek 04 marca 2008, 21:43

Ja mam egzamin 12 Marca o 12,15 i mam takie pytanie Czy jeśli wylosuje Toyote i jak poproszę o zmianę to mogę sobie wybrać Corsę ( bo na tym chce zdawać) Czy jakoś sami mi wylosują Aveo albo Corsę ?
Koleżanko Małgorzato możesz opisać w skrócie swój egzamin (gdzie jeździłaś itp bo bardzo przyda mi sie coś takiego)
DymeK_GKS

Postprzez cman » wtorek 04 marca 2008, 23:14

cman

Postprzez Małgorzata888 » środa 05 marca 2008, 21:10

Link podany wyżej, przed poprzednika, poczytaj;-)

Nie sądzę, abyś mógł wybrać auto, raczej zostanie Ci ono przydzielone. Cors jest mniej, przeważają Aveo, a teraz i Toyoty, więc raczej nie licz na Corsę.
Ja zdawałam 3 marca, a więc w pierwszym dniu egzaminów również na Yarisach, więc może dlatego były ulgi? Nie nastawiaj się na nie zawsze...
W WORD-zie wisi ogłoszenie, że kto zapisze się na Toyotę na egzamin, będzie na niej zdawać, Ty się raczej nie zapisałeś;-). Oczekuj więc losowania.
Ja zdawałam trzy razy, dwa razy na Aveo, ostatni raz na Corsie. Byłam również przygotowana na Toyotę, było mi po prostu wszystko jedno, zapoznałam się z każdym z tych aut. I Tobie też tak radzę, one się niewiele różnią, będziesz spokojniejszy. W Necie łatwo znajdziesz opisy i obrazki...
Sądzę, że jest największe prawdopodobieństwo, że pojedziesz Aveo, bo tych aut jest najwięcej, ale wszystko się może zdarzyć;-)
Powodzenia!!!!

I daj znać, jak poszło...
Małgorzata888

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy