Katowickie WORDy z nowymi furami :)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez michael146 » poniedziałek 10 grudnia 2007, 08:07

wiesniak napisał(a):Tak, jeszcze radio i ogrzewanie wylaczcie, bo silnik zgasnie :D. Ludzie, nie doszukujcie sie na sile utrudnien tam gdzie ich nie ma.

Szczerze...mnie to rybka:) ale ja mysle o innych..wiesz..przejawy empatii :D Tyle lat jezdzili bez klimy i nagle ludziom zaczęło to przeszkadzac:P
michael146

Postprzez justyna77 » poniedziałek 10 grudnia 2007, 16:36

Ja przed egzaminem jeżdziłam własnie Punto Grande.Prowadzi sie super.Inaczej są zbiorniki z płynami i światła.Mijania i drogowe są w jednej żarówce,a z tyłu świecą sie dwa pozycyjne.Siedząc w środku wydaje się ,że jest troche masywniejsze od Punto II .Co do tylniej szyby,nie widziałam różnicy w porównaniu do Punto II,chyba tylko to ,że listwy szersze.Bardzo przyjemnie sie jeżdziło.
.
24.01.08-zdane!
(2008-02-04) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-02-12) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
justyna77

Postprzez Johnny___ » poniedziałek 10 grudnia 2007, 17:31

Trochę mnie to wszystko dziwi, Punto (także Grande) uchodzą za mocno awaryjne samochody, jaki interes mają w tym Wordy, aby oddawać co miesiąc samochody do naprawy nie wiem, ale chyba wiem z czego mają na to pieniądze :)
No, ale.. prawdą jest, że jeśli Wordy pozbędą się rozwalonych i używanych o tej pory Opli Corsa C i Punto II FL, jakby nie patrzeć zdającym będzie to na rękę!
Grande świetnie się prowadzi, przyspiesza jak powinno, sprzęgło bajeczka..
Grande nie jest też takim mułem jak Corsa - częściej może gasnąć, na łuku troszkę mniej miejsca będziemy mieli, ale nie ma co - nowe Grande prowadzą się o wiele lepiej i są bardziej przewidywalne niż rozwalone Corsy - miałem wątpliwą przyjemność taką zdawać egzamin ;)
Podsumowując - mam nadzieję, że nowe Grande szybko zawitają do Wordów katowickich i kolejny egzamin będę zdawał właśnie na Grande.
Johnny___

Postprzez herman » poniedziałek 10 grudnia 2007, 22:20

A może chodzi o Pandę?
herman

Postprzez michael146 » wtorek 11 grudnia 2007, 07:29

Nie wydaje mi się. Katowicki WORD od zawsze kupuje samochody, że tak powiem, które są na topie. Zawsze kupuje te które dopiero co weszły na rynek. Panda już się zadomowiła na rynku, nie ma żadnej nowej wersji. Wybrali Grande, a z nieoficjalnych wiadomości wiem, że jednak kilka CORS D też kupią.
michael146

Postprzez elrokoko » wtorek 11 grudnia 2007, 22:21

Hmm. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na takie pytanie: Czy tablica rozdzielcza (i umieszczone włączniki od świateł itd.) w Punto II są takie same jak w Punto Grande?? Bo chcę się zapisać na kurs (a wiem że będę go zdawał na Punto Grande), ale podczas kursu będę jeździł Punto II. Więc nie wiem czego można się spodziewać po Punto Grande na kursie. Bardzo proszę o odpowiedzi na ten post :roll:
elrokoko

Postprzez Włodek » wtorek 11 grudnia 2007, 22:41

elrokoko napisał(a):Hmm. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na takie pytanie: Czy tablica rozdzielcza (i umieszczone włączniki od świateł itd.) w Punto II są takie same jak w Punto Grande?? Bo chcę się zapisać na kurs (a wiem że będę go zdawał na Punto Grande), ale podczas kursu będę jeździł Punto II. Więc nie wiem czego można się spodziewać po Punto Grande na kursie. Bardzo proszę o odpowiedzi na ten post :roll:

FAQ się kłania.
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez chupacabra » wtorek 11 grudnia 2007, 22:54

Wlodku co to w praktyce dla Ciebie oznacza?? Musisz zaciagnac kredyt na nowe fury czy dalej bedziesz szkolic na dotychczasowych autach?
Obrazek
chupacabra

Postprzez tom9 » wtorek 11 grudnia 2007, 22:58

mnie ciekawi jeden fakt...
dlaczego przetarg wygrywaja ? albo tylko startuja ?
samochody hatchback ?
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez chupacabra » wtorek 11 grudnia 2007, 23:01

tomie żeby bylo dużo miejsca na komputer :)
Obrazek
chupacabra

Postprzez Włodek » wtorek 11 grudnia 2007, 23:18

chupacabra napisał(a):Wlodku co to w praktyce dla Ciebie oznacza?? Musisz zaciagnac kredyt na nowe fury czy dalej bedziesz szkolic na dotychczasowych autach?

Trzeba się dostosować... Grande już mamy. Na pewno trzeba kupić kolejne. O ile starczy kasy... :roll:
Spokojny instruktor,
Pozdrawiam wszystkich na forum a zwłaszcza
Zagłębiaków
Włodek

Postprzez herman » środa 12 grudnia 2007, 11:18

michael146 napisał(a):Nie wydaje mi się. Katowicki WORD od zawsze kupuje samochody, że tak powiem, które są na topie. Zawsze kupuje te które dopiero co weszły na rynek. Panda już się zadomowiła na rynku, nie ma żadnej nowej wersji. Wybrali Grande, a z nieoficjalnych wiadomości wiem, że jednak kilka CORS D też kupią.

Jak to? Przecież był przetarg...
herman

Postprzez michael146 » środa 12 grudnia 2007, 17:19

No był:)Ale na dobrą sprawę...ogłoszono tylko wyniki przetargu - która oferta uzyskała najwięcej punktów. Przetargi nie są tak do końca piękne jak to wygląda na papierze. Ja mam nieoficjalne wiadomości..bardzo nieoficjalne, że CORSA D też możliwe, że będzie. Ale poprzestańmy na tym, że na razie jest Grande, a jak będzie to zobaczymy.
Przypominam, że żyjemy w Polsce;-)
michael146

Postprzez asiuk » środa 12 grudnia 2007, 21:21

Też słyszałam o Grande Punto w WORDach (zdawałam w Gliwicach). Miałam okazję raz jeździć tym samochodem na jazdach doszkalających. Najdziwniejsze było to, że co chwilę mi gasło - nie winię samochodu, zapewne udzilił mi się stres przedegzaminacyjny, tylko że w innych samochodach tak nie miałam (w Yaris, Corsie D i C, Punto II, Aveo, Golfie - tymi samochodami jeździłam na kursie).
Osobiście życzę przyszłym kursantom Corsy D. Świetnie się prowadzi :)
7.05.2007 - rozpoczęcie kursu
26.10.2007 - teoria i praktyka - zdane za pierwszym razem :)
asiuk

Postprzez kasiamedyk » wtorek 25 grudnia 2007, 14:04

Ja jeździłam na dodatkowych jazdach Grande Punto. Świetne auto. Nie ma wielkiej różnicy jeśli chodzi o łuk ( wiem bo sama jeździłam ). Jest trochę większe ale przy parkowaniu czy innych manewrach na mieście dla mnie nie było to przeszkodą. Poza tym jeździ się bardzo fajnie. Mysłe że jest to dobra wiadomośc dla zdająych egzamin.
kasiamedyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy