JAK napisać odwołanie?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez chupacabra » piątek 30 listopada 2007, 20:58

ella napisał(a):Chupacabra, a gdzie w Twoim podaniu umieściłeś dane kursanta? Jakoś nie mogę ich dojrzeć.

Jakoś codziennie piszę tony pism i tony otrzymuję i zawsze w górnym lewym rogu są dane klienta.

czyli w lewym górnym rogu ma umieścić swoje dane bo jest klientem WORDU? :| przecież zwraca sie do dyrektora to on powinien być w gornym lewym rogu. A dane sa w dolnym rogu wraz z podpisem. Adres przecież mają w papierach...
Obrazek
chupacabra

Postprzez ella » piątek 30 listopada 2007, 21:10

czyli w lewym górnym rogu ma umieścić swoje dane bo jest klientem WORDU?

Oczywiście, że tak.
Dane osoby do której się zwracamy są na czołowym miejscu po prawej stronie

----------------------------------------------------------------------------data+miejscowośc
imię i nazwisko
adres
----------
---------
---------------------------------------------do kogo kierujemy pismo
------
-------
------
-----
------------------Odwołanie od wyniku egzaminu

-------i tutaj po akapicie treść
----
----
-----
----
----
----
----
----
----------------------------------------------------z poważaniem
---------------------------------------------------podpis

Adres przecież mają w papierach...

A może mają 10 Janów Kowalskich i skąd mają wiedzieć który to :D
Zawsze w pismach pisze się swoje dane.
ella
Moderator

Postprzez chupacabra » piątek 30 listopada 2007, 21:20

Dobrze ellu kobieta ma zawsze racje! :) Więc masz racje...Tam powinno sie wpisać Ella z Gotebroga albo chupacabra z Wadowic (pamiętaj!) ;0
Obrazek
chupacabra

Postprzez rafalkam2b » sobota 01 grudnia 2007, 23:21

Podanie złożyłem w takiej formie jaka jest zamieszczona w tym poście - tylko, że było sformatowane.
Pożyjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie - na odpowiedź mają 30 dni... To już pewnie będę miał prawko zanim oni odpowiedzą bo jadę do Chełma zdawać - tam się czeka tylko 2 tygodnie, w Lublinie 2 miesiące...
rafalkam2b

Postprzez scorpio44 » niedziela 02 grudnia 2007, 16:25

rafalkam2b napisał(a):Podanie złożyłem w takiej formie jaka jest zamieszczona w tym poście

Aha, no to faktycznie trochę się pośpieszyłeś. Bo odwołanie to nie skarga! Tutaj akurat Chupacabra miał rację. W złej formie to napisałeś.
scorpio44

Postprzez chupacabra » niedziela 02 grudnia 2007, 16:36

Skorpio ojcze :cry2: pierwszy raz się ze mna zgadzasz :)
Obrazek
chupacabra

Postprzez scorpio44 » niedziela 02 grudnia 2007, 16:47

Z pewnością zgadzam się z Tobą w bardzo wielu sprawach, ale chyba logiczne jest, że komentujemy tylko te wypowiedzi innych osób, z którymi się nie zgadzamy? ;) Mówi o tym pośrednio 14 punkt regulaminu.
scorpio44

Postprzez rafalkam2b » poniedziałek 03 grudnia 2007, 00:13

Jak zwał tak zwał - żeby rozpatrzyć skargę i tak będą musieli odtworzyć nagranie i sprawdzić moją argumentację - jeśli rozpatrzą moją skargę na przebieg i wynik egzaminu pozytywnie to i tak efekt będzie ten sam co przy odwołanie - a może jeszcze egzaminatorowi się dostanie :D czyli same plusy...
rafalkam2b

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 03 grudnia 2007, 14:12

Rafalkam2b, ale to pozytywne rozpatrzenie odwołania skutkuje powtórką egzaminu na koszt WORD-u. Natomiast jeżeli napisałeś to w formie skargi, to obawiam się, że w razie pozytywnego jej rozpatrzenia jedynym efektem będzie właśnie to, że egzaminator dostanie po plecach, a Ty na tym nie skorzystasz.
Zastrzegam, że to tylko moje przemyślenia i mogę się mylić, ale to podpowiada mi po prostu logika.
scorpio44

Postprzez rafalkam2b » wtorek 04 grudnia 2007, 13:13

Może i tak - ale jak już pozytywnie rozpatrzą skargę to nie będę miał problemów z odwołaniem - a egzamin i tak będę zdawał w Chełmie- tam się czeka tylko 2 tygodnie a nie dwa miesiące jak w Lublinie.
A ta skarga to jest na przebieg i wynik - więc skoro ją uznają to i powinni zanegować wynik... Ale to jeszcze zobaczymy - nie ma co gdybać.
rafalkam2b

Postprzez DEXiu » wtorek 04 grudnia 2007, 15:33

Tylko że składać odwołanie w sprawie, w której wcześniej składało się skargę jest trochę łyso i nie wiem czy Cię nie wyśmieją czasem. Natomiast co z tego, że wynik będzie "zanegowany", skoro i tak go nie zmienią, a skąd oni mają wiedzieć, że Ty się domagasz powtórzenia egzaminu na ich koszt? Dla mnie jest to jednoznaczne: ktoś składa mi skargę - znaczy, że chce abym opieprzył egzaminatora; ktoś inny składa odwołanie - znaczy, że chce zwrotu kosztów.
DEXiu

Postprzez ella » wtorek 04 grudnia 2007, 19:41

SKARGA odnośnie przebiegu egzaminu na prawo jazdy i jego oceny

Przecież wyraźnie jest napisane że jest to skarga na przebieg i ocenę egzaminu a nie tylko na zachowanie egzaminatora. Przecież tam są opisane sytuacje na drodze z którymi się nie zgadzamy a nie tylko opis egzaminatora :)
Dla mnie skarga na ocenę egzaminu to znaczy, że nie zgadzamy się z tym wynikiem a co za tym idzie z jego powtórzeniem jeżeli uznają, że ocena była błędna.

Skarga, odwołanie, jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi.
ella
Moderator

Postprzez rafalkam2b » piątek 04 stycznia 2008, 21:24

Mam problem - nie rozpatrzyli mi skargi w terminie - powinienem dostać odpowiedź do 30 grudnia - do tej pory jej nie otrzymałem. Do kogo powinienem się zwrócić z pytaniem co z moją skargą? Do WORDu czy do Urzędu Marszałkowskiego?
rafalkam2b

Postprzez ella » piątek 04 stycznia 2008, 21:27

Do Urzędu Marszałkowskiego bo tam ją wysłałeś.
ella
Moderator

Postprzez rafalkam2b » piątek 04 stycznia 2008, 23:30

Aha - dzięki za info.
Jeszcze jedno pytanko - jakie konsekwencje mogą ponieść za nierozpatrzenie skargi w terminie?
rafalkam2b

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy