zdawal ktos w Sieradzu?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

zdawal ktos w Sieradzu?

Postprzez Amy » niedziela 10 sierpnia 2003, 13:48

poddalam sie po 3 probach w Lodzi i wybieram sie teraz do Sieradza. niestety tam jest tylko Micra i Corsa, a ja jezdzilam na Punto... chyba mam problem...
macie jakies rady, uwagi, spostrzezenia lub wnioski? ;)
POMOCY! :)
Amy
Amy

Postprzez Slawek » niedziela 10 sierpnia 2003, 16:06

Rada: próbuj dalej w Łodzi. Zmiana miasta i samochodu tylko może pogorszyć sytuację.
Slawek

Postprzez Amy » niedziela 10 sierpnia 2003, 16:12

za pozno... juz zaplacilam... ryzykuje! wykupilam kilka godzin przed egz. mam nadzieje, ze bedzie OK
Amy
Amy

Postprzez Sławek_18 » niedziela 10 sierpnia 2003, 17:14

popieram slawka, ale jak juz za puzno to, Powodzenia :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez encore » środa 13 sierpnia 2003, 22:12

NIE PRÓBUJ NIGDY WIĘCEJ W ŁODZI :!: :wink:
Jeżeli chodzi o autko, to wydaje mi się, że Micrą łatwiej się manewruje (niż Fiestą, którą jeździłam w Łodzi). Jest najkrótsza i najwęższa.
Wiem jak jest w Łodzi, mimo świetnych umiejętności :D próbowałam zdać egzamin w tym mieście 5 razy. Po roku przerwy wzięłam kilka godzin na placu manewrowym Micrą i 1 godzinkę po mieście Sieradzu. Uwaga: rok temu na placu manewrowym, parkowanie prostopadłe przodem i tyłem było w prawo i w lewo (rękaw oczywiście też). Na egzaminie w Sieradzu przeżyłam szok :shock: ponieważ teren był ogólnie dostępny dla widzów i bez problemu można było obserwować przebieg egzaminów (w Łodzi jest teren tak odizolowany, że mogą na niego wejść tylko zdający, a i tak ledwo co widzą co się dzieje na placu). Zdałam za pierwszym razem. Tutaj po prostu nie wcisną ci kitów na placu manewrowym, bo jest widownia! Po mieście normalnie jeździ się 25 min. Trzeba to zrobić tak samo dobrze jak w Łodzi i ma się prawko.
Na mieście jest kilka trudnych miejsc. Np. rondo z 5 wylotami, koleś nie mówi gdzie dokładnie skręcić, tylko mówi na które miasto jechać, więc trzeba wcześniej zapamiętać który wylot gdzie :wink: Ponadto jak jest duży ruch, to ciężko się wpasować (a niestety skręcając w pierwsze albo drugie lewo trzeba zjechać na wewnętrzny pas a potem z niego zjechać). Gdzieś tam w centrum jest jeszcze rynek, gdzie jest ciągle droga jednokierunkowa, w jednym miejscu jest kopnięty znak :wink: i schowany w liściach znak STOP :lol: (ehh, jakie tam pułapki są). Lepiej te miejsca obczaić, chyba, że w tym roku coś poprawili, np. ktoś kopnął ten znak z drugiej strony.
encore

Postprzez Amy » piątek 15 sierpnia 2003, 11:33

encore! bardzo wielke dzieki za wszystkie informacje!!!
wykupilam sobie 4 godz w Sieradzu i mysle pozytywnie. poki co tylko tyle moge zrobic :) zainwestowalam nawet cale 5.90 i kupilam plan miasta :)
mam nadzieje, ze tym razem sie uda. w Lodzi juz zdawac na pewno nie bede, bo to samobojstwo ;)
Amy
Amy

Postprzez encore » sobota 16 sierpnia 2003, 15:15

:D
Będę czasem tu wpadać, więc pisz jak Ci idzie! Trzymam kciuki.
encore

Postprzez Amy » sobota 16 sierpnia 2003, 16:32

do wtorku nic sie nie bedzie dzialo. we wtorek jade na 2 godzinki pojezdzic po Sieradzu. w srode mam egzamin a przed nim tez 2 godz jazdy. trzymaj kciuki!
Amy
Amy

Postprzez Mmeva » niedziela 17 sierpnia 2003, 18:14

encore napisał(a):Uwaga: rok temu na placu manewrowym, parkowanie prostopadłe przodem i tyłem było w prawo i w lewo (rękaw oczywiście też).

Zwykle w wordach jednak robi się wszystko w prawo ( bo mówia, że w prawo jest trudniej ) , ale tak naprawde nie jest okreslone, w którą stronę manewry powinny być wykonane ( warto pocwiczyć w obie strony) - zalezy od placu, jak ma word. To żadna nowość. Wystarczy zapytac instruktora, jak jest w danym mieście. Zreszta przed egzaminem przy okazji wizyty w mieście egzaminacyjnym zwykle jedzie się do worda z instruktorem - można troche poglądać placyk. I tak kazdy manewr wykonujesz raz ( bo chyba nie miałas na mysli tego, że na jednym egzaminie kazali ci robić kazdy manewr 2x ??).
Mmeva

Postprzez encore » niedziela 17 sierpnia 2003, 19:30

Zwykle w wordach jednak robi się wszystko w prawo ( bo mówia, że w prawo jest trudniej ) , ale tak naprawde nie jest okreslone, w którą stronę manewry powinny być wykonane ( warto pocwiczyć w obie strony) - zalezy od placu, jak ma word.

W Łodzi są tylko w prawo. Dlatego podkreśliłam koleżance Amy, że w Sieradzu rok temu można było również trafić na manewr w drugą stronę. Mogła by być zaskoczona na egzaminie, gdyby kazano jej robić w lewo, bo w Ł. nie ćwiczy się ich w tą stronę.

Zreszta przed egzaminem przy okazji wizyty w mieście egzaminacyjnym zwykle jedzie się do worda z instruktorem - można troche poglądać placyk.

hihiii... W Łodzi nie ma wstępu na placyk. Łódzki WORD jest niczym Wilczy Szaniec, albo Twierdza Boyen :lol: :lol: :lol:
encore

Postprzez Amy » niedziela 17 sierpnia 2003, 23:21

no tak, o tym co sie wyprawia w Lodzi to ja wiem. Sieradz to dla mnie wielka tajemnica, dlatego wszelkie info jest cenne :) rzeczywiscie manewry w lewa strone (poza rekawem) to dla mnie nowosc i bylabym zaskoczona na egzaminie. placyk sobie dokladnie obejrze, a w srode pojde i zdam (to sie nazywa podejscie, prawda?)
Amy
Amy

Postprzez encore » poniedziałek 18 sierpnia 2003, 01:06

Dowiedz się od instruktora, czy w tym roku się nic nie zmieniło (ja zdawałam dokładnie rok temu).

A z Twoim podejściem, to TAK TRZYMAĆ :!: :!: :!:
encore

Postprzez Mmeva » poniedziałek 18 sierpnia 2003, 12:53

Życzę powodzenia i koniecznie "już po" napisz, jak Ci poszlo ... ;)
Mmeva

Postprzez Amy » poniedziałek 18 sierpnia 2003, 13:43

nie dziekuje za zyczenia, zeby nie zapeszyc.
jasne, ze dam znac jak poszlo!
Amy
Amy

Postprzez Amy » wtorek 19 sierpnia 2003, 23:29

przezylam dzisiejsze jazdy w Sieradzu!
dziwnie strasznie! miasto jakies pokrecone, ale do przezycia, za to ta cala Micra... tak strasznie inna od Punto, ktore tak lubie... jakos jednak poszlo, ale jutro musi byc lepiej, bo nie bedzie weslo...
Amy
Amy

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy