Skarga na egzaminatora WORD-u

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Skarga na egzaminatora WORD-u

Postprzez sandra95 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 20:14

Witam :)
Dzisiaj odbył się mój egzamin z części praktycznej. Mam pytanie czy moge złożyc skargę na egzaminatora. Bowiem sytuacja była taka że miałam zadanie aby pokazać działanie świateł cofania.. Tak więc włączyłam zapłon i zaciągłam ręczny nastęonie wysiadłam z samochodui światło nie działało.Egzaminator stwierdził błąd i kazał mi powtórzyć niestety pan egzaminator przesadzał z tonem (krzyczał na mnie) co bardziej mnie zestresowało i odmówiłam daszej częsci egzaminu.. Po czym kazał mi zając miejsce pasażera i powiedział że zapłon był wyłączony. Niestety jestem przekonana ws 100 % że zapłon włączyłam i wbiłam wsteczny bieg ! Jak powiedział że zapłon włączyłam to pan egzaminator stwierdził i powiedział mi że mam problem ze sobą ale on nie wie jaki(oczywiście w dalszym ciągu miał podniesiony głos).
Także moje pytanie co mogę w takiej sytuacji ?
sandra95

Re: Skarga na egzaminatora WORD-u

Postprzez rusel » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 20:21

Mozesz sprecyzowac czy chcesz odwolac sie od wyniku egzaminu czy poprostu zlozyc skarge na zachowanie urzędnika?
rusel

Postprzez oskinstruktor » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:31

Tak od razu po pierwszym sprawdzeniu Ci przerwał?

Mamy tu takiego specjalistę od odwoływania się ;) Pewnie się zaraz udzieli :)
oskinstruktor

Postprzez rusel » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:33

zapewne 10 minut czekal
rusel

Postprzez jasper1 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:39

sandra95 napisał(a):Egzaminator stwierdził błąd i kazał mi powtórzyć niestety pan egzaminator przesadzał z tonem (krzyczał na mnie) co bardziej mnie zestresowało i odmówiłam daszej częsci egzaminu..
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez rusel » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:42

no to jak kolega jasper zaznaczyl egzamin przerwala sobie kursantka na wniosek, zatem skarga jest na przesadny ton egzaminatora, moze to baryton?

zaraz tomcioel cos tej Pani poradzi
rusel

Postprzez jasper1 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:47

rusel napisał(a): koleżanka jasper
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
jasper1

Postprzez rusel » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 21:50

a przepraszam, rączkę całuję ewentualnie rączkę podaję (w opcji równouprawnienia)
rusel

Postprzez oskinstruktor » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 22:28

Jasper Ty zaznacz jakoś to że jesteś Pani :) bo ja też kiedyś taką gafę strzeliłem a potem, co prawda rączek nie całowałem ale musiałem się tłumaczyć :) Może to dlatego że Pań tu stosunkowo mało.
oskinstruktor

Postprzez jasper1 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 22:39

rusel - wybieram podanie rączki :)

oskinstruktor napisał(a):Jasper Ty zaznacz jakoś to że jesteś Pani :)

Chcesz i masz :)
Może to dlatego że Pań tu stosunkowo mało.

Zapewne
jasper1

Postprzez viera » wtorek 27 sierpnia 2013, 12:30

sandra95 napisała:

Także moje pytanie co mogę w takiej sytuacji ?

Od piszących powyżej dowiedziała się pani, że sobie wybierają podanie rączki i takie tam brednie :wow: a nie uzyskała odpowiedzi na zadane pytania więc informuje:

Jeżeli pani czuje się pokrzywdzona zachowaniem egzaminatora tzn: niewłaściwie ocenił wykonane zadanie wg pani lub krzyczał na panią, proszę złożyć skargę na piśmie do Urzędu Marszałkowskiego województwa w którym WORD się znajduje.
W skardze należy opisać cały przebieg egzaminu. Skargę składamy Dyrektorowi WORD w którym zdawany był egzamin. Po złożeniu skargi na piśmie będzie miała pani możliwość obejrzenia zarejestrowanego przebiegu egzaminu na pani prośbę i jeżeli na spokojnie pani to obejrzy i potwierdzi się to o czym pani pisze to złożenie skargi należy podtrzymać. Wówczas zostanie ona wysłana do Urzędu Marszałkowskiego w celu rozpatrzenie. Jeżeli okaże się , że było inaczej niż pani to w stresie związanym z egzaminem odebrała radzę skargę wycofać zaraz po obejrzeniu nagrania.
viera

Postprzez oskinstruktor » wtorek 27 sierpnia 2013, 19:15

viera brednie powiadasz. Obawiam się, że Twoja porada na nic pytającej. Przeczytaj od samego początku te "brednie" raz jeszcze, najlepiej z uwagą, a potem zastanów się czy to co napisałeś, to nie są przez przypadek brednie ;)
oskinstruktor

Postprzez jasper1 » wtorek 27 sierpnia 2013, 20:22

1. Nie wiem viera co wnosi w temacie Twój post.
Normalny dorosły człowiek idzie na każdy egzamin wyposażony w wiedzę i umiejętności, które będą sprawdzane oraz w znajomość zasad przeprowadzania egzaminu (swoich praw i obowiązków) oraz procedury odwoławczej. Tak więc jej opisywanie niczego tu nie wnosi.
Pytanie co mogę zrobić jest pytaniem nie wiadomo o co i pomimo prośby rusela nie zostało uściślone.
Próbę jego uściślenia podsumował rusel, egzamin zakończył się na wniosek osoby egzaminowanej, więc nie ma się od czego odwoływać, można złożyć skargę na zachowanie egzaminatora, co zostało powiedziane.
2. Dziwi mnie Twoje oburzenie małym OT, zwłaszcza, że udzielasz się rzadko i jakoś nie zauważyłam takiego Twojego oburzenia przy OT znacznie dłuższych i bardziej nieuzasadnionych w innych wątkach.
jasper1

Postprzez tomcioel1 » wtorek 27 sierpnia 2013, 20:54

oskinstruktor napisał(a):viera brednie powiadasz. Obawiam się, że Twoja porada na nic pytającej. Przeczytaj od samego początku te "brednie" raz jeszcze, najlepiej z uwagą, a potem zastanów się czy to co napisałeś, to nie są przez przypadek brednie ;)

a możesz sprecyzować w którym miejscu viera napisala brednie ? bo jakoś tego nie zauważyłem ...
malo tego - dokladnie i precyzyjnie odpowiedziała na zadane pytanie . czy pomoże to pytającej - nie wiem ale napewno bardziej niz twoje mądrości ...

jasper1 napisał(a):Normalny dorosły człowiek idzie na każdy egzamin wyposażony w wiedzę i umiejętności, które będą sprawdzane oraz w znajomość zasad przeprowadzania egzaminu (swoich praw i obowiązków) oraz procedury odwoławczej.

dokładnie tak jak napisałas byc powinno . ale idąc na egzamin ma prawo oczekiwac że egzamin przebiegnie w normalnej , ludzkiej i życzliwej atmosferze - jeżeli tak nie było to każdy może mieć z tego powodu pretensje i może swoje frustracje sprecyzować w skardze do UM , bo to jest prawo każdego zdającego ...
a to że akurat niektórym to nie w smak to jest ich problem ...
tomcioel1

Postprzez jasper1 » wtorek 27 sierpnia 2013, 21:18

tomcioel1 napisał(a): idąc na egzamin ma prawo oczekiwac że egzamin przebiegnie w normalnej , ludzkiej i życzliwej atmosferze - jeżeli tak nie było to każdy może mieć z tego powodu pretensje i może swoje frustracje sprecyzować w skardze do UM , bo to jest prawo każdego zdającego ...
a to że akurat niektórym to nie w smak to jest ich problem ...

A czy ktoś tu pisze, że nie może?
Przecież to jest oczywiste, o procedurze odwołania czy wniesienia skargi i jak to zrobić wie każdy kursant, o tym informują instruktorzy podczas szkolenia, instruktorzy i kierownicy osk służą radą po zgłoszeniu się z arkuszem przebiegu egzaminu (bo to jest akurat w interesie nie tylko kursanta, ale i tego środowiska). Dlatego pytanie na forum co mogę, to pytanie nie wiadomo o co, bo nie jest możliwe by ktoś kto ukończył szkolenie nie znał procedury wniesienia skargi i by pytał właśnie o procedurę.
Autorka ma swoje subiektywne odczucia związane z egzaminem, chce je zweryfikować jej wola.
jasper1

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy