Pomoc odnośnie egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez barbra » sobota 11 sierpnia 2007, 11:30

="chupacabra"]Instruktor mojej koleżanki powiedział, że jeżeli zda teorię na starych zasadach to ma pół roku na zdanie praktyki.

Zgadza się,ale musi zmieścić się w tym czasie z praktycznym,bo jak się nie wyrobi,a wejdą nowe przepisy,to kolejny teoretyczny wg nowych przepisów.
Co do pierwszej części pytania:-czy pewne od 1-szego stycznia nowe przepisy?-to się nie wypowiadam,bo nie jestem na bieżąco w tych sprawach.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez chupacabra » sobota 11 sierpnia 2007, 11:53

Ahaaaa...czyli zakładajac ze zdam teoretyczny 31 grudnia to do 31 czerwca 2008 roku mam prawo się męczyć z praktyką na nowych zasadach?
Kurde naprawde nic nikomu nie wiadomo?
chupacabra

Postprzez pszczola_89 » sobota 11 sierpnia 2007, 11:56

narazie zajmij się nauką :) potem i tak wszystko będzie wiadome to się dokładnie dowiesz i my też
27.07.07~> Zdane za pierwszym co tu dużo pisać;D
pszczola_89

Postprzez barbra » sobota 11 sierpnia 2007, 12:31

Ahaaaa...czyli zakładajac ze zdam teoretyczny 31 grudnia to do 31 czerwca 2008 roku mam prawo się męczyć z praktyką na nowych zasadach?
Kurde naprawde nic nikomu nie wiadomo

..a coś Ty się "uszczapił" tych nowych przepisów,przecież one obowiązywać będą zawsze wszystkich kierowców,nie tylko tych którzy robią dopiero co prawko.Jak jeszcze jego nie zacząłeś(a już masz dosyć),to po co tyle zachodu,nie każdy musi być kierowcą....i naprawdę nie jestem złośliwa :wink:
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez chupacabra » sobota 11 sierpnia 2007, 14:08

Zaczałem już...tylko porpsotu pytam. Wy też niechcielibyście zdawać na nowych(droższych zasadach ;/)...porpsotu sobie tak gdybam ;/ wiem, że w tychach teraz ustalaja terminy na połowę października.. Wewnetrzny z teorii mam zdać planowo 17 września..wtedy dopiero zaczne jazdy to skończe je gdzieś w listopadzie, a wtedy moge nei zdążyc z egzaminem jeszcze na starych zasadach. Porpsotu chodzi mi o zdanie starej teorii jeszcze w tym roku, żeby nie zdaać tych scenek bo jak bede miał 10 sek. to wiem, że nie zdąże odpowiedzieć (stres). Dobra nie odpowiadajcie - nie ważne.
chupacabra

Postprzez barbra » sobota 11 sierpnia 2007, 14:24

chupacabra napisał(a):Zaczałem już...tylko po prostu pytam. Wy też nie chcielibyście zdawać na nowych(droższych zasadach ;/)...po prostu sobie tak gdybam ;/ Dobra nie odpowiadajcie - nie ważne.

Tu nie chodzi o to,że nikt nie chce Ci odpowiedzieć i pomóc.Skoro nikt z fachowców nie odpowiada,to widocznie nie ma nowych wieści w tym temacie.
Pewnie,że nikt nie jest skory do wydawania większej kasy,jak nie ma konieczności,co nie zmienia faktu,że stajemy przed faktem dokonanym i tyle.
Moi znajomi też zrobili prawko dużo taniej i wcześniej ode mnie,po prostu......takie są realia i tego nie zmienisz.
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez chupacabra » sobota 11 sierpnia 2007, 15:35

No ok ok :) Trudno... zapisałem sie na kurs i pozostaje mi jak najszybciej ustalić jazdy! A propos, ile jazd trzeba meic zeby instruktor mógł dac mi zaswiadczeniae na egzamin?
chupacabra

Postprzez barbra » sobota 11 sierpnia 2007, 15:48

Tam gdzie wszystko jest legalnie-30 godzin, egzamin wewnętrzny,zaświadczenie o ukończeniu kursu i wio do WORD-u by się zapisać na egzamnin.Ja byłam osobiście,czasem robią to instruktorzy(tzn.zapisują na egzamin).
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez tom9 » sobota 11 sierpnia 2007, 23:34

chupacabra napisał(a): ile jazd trzeba meic zeby instruktor mógł dac mi zaswiadczeniae na egzamin?

zalezy od szkoly.
sa takie co wystawiaja po pierwszej godzinie.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez alandar » niedziela 12 sierpnia 2007, 16:20

Ucz się i śmiało przystępuj do egzaminu.

Prace nad ustawą o osobach kierujących pojazdami trwają już ponad 4 lata. Jeśli mnie pamięć nie myli to na początku kwietnia projekt na dobre utknął w sejmowej komisji infrastruktury. Jest duża szansa na wybory w październiku. Wątpie czy do tego momentu projekt w ogóle wyjdzie z komisji.
Na zmiany w egzaminie teoretycznym od 1stycznia 2008 roku nawet nie licz.

Jeśli dojdzie do przedterminowych wyborów, to jeśli posłowie w semie następnej kadencji wznowią prace (projekt znów będzie musiał trafić do komisji) nad tą ustawą i prace przebiegną sprawnie, to moim zdaniem jest szansa, że zmiany wejdą w życie z dniem 1 stycznia 2009.

Teoria rzeczywiście będzie trudniejsza. Zapewne zwiększy się odsetek oblewających. No chyba, że odpowiedzi na pytania będą (zakładając znajomość przepisów) dość oczywiste.

Tak więc głowa do góry :)
alandar

Postprzez nelke » niedziela 12 sierpnia 2007, 16:56

No i chyba na tak optymistyczny post czekał chupacabra. :P
nelke

Postprzez Cachorro » niedziela 12 sierpnia 2007, 21:04

no ale jakby tak faktycznie te zmiany weszły w zycie 1 stycznia 2008 to czy jesli komus ważność egzaminu teoret. konczyłaby sie w styczniu to czy w grudniu mimo jeszcze ważnej teorii mógłby taki ktoś zdać teorie jeszcze raz?
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
egzamin teoria + praktyka
WORD Dąbrowa Górnicza
Zdane za 1 razem !! :)
Cachorro

Postprzez chupacabra » wtorek 14 sierpnia 2007, 14:20

Jeaaaaaa. Na to czekałem! Kocham was ;) Uwielbiam, ubustwiam. Błagam niech będą wcześniejsze wybory :D
chupacabra

Postprzez scorpio44 » wtorek 14 sierpnia 2007, 15:16

Cachorro napisał(a):no ale jakby tak faktycznie te zmiany weszły w zycie 1 stycznia 2008 to czy jesli komus ważność egzaminu teoret. konczyłaby sie w styczniu to czy w grudniu mimo jeszcze ważnej teorii mógłby taki ktoś zdać teorie jeszcze raz?

Ale w jakim celu miałby zdawać ważną teorię jeszcze raz? :D A zresztą praktykę po 1 stycznia i tak by zdawał na nowych zasadach...
scorpio44

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy