Dziwna sprawa - data rozpoczęcia kursu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dziwna sprawa - data rozpoczęcia kursu

Postprzez Biszkopt » środa 18 lipca 2007, 17:35

Jw. Byłem dzisiaj zapisać się na egzamin i zostałem odesłany z kwitkiem. Powód - zamiast 22 lutego kurs rozpocząłem 8 czyli klikanaście dni wcześniej (22 maja mam urodziny). (nie)Miła urzędniczka stwierdziła, że to jawne pogwałcenie przepisów i kazała mi się bujać (tzn iśc do ośrodka nauki jazdy). Czyli co? w ośrodku wystawią mi kolejny (lewy) kwit z późniejszą datą rozpoczęcia ? Pomyślałem, ze sam dostawię ogonek do 2 i zrobię z lutego marzec. To chyba i tak nie ma żadnego znaczenia.
Biszkopt

Postprzez chupacabra » środa 18 lipca 2007, 17:44

Idź do ośrodka i poproś o lewe zaswiadczenie. A jak nie bede chcieli za darmoche to ich jakoś przekonaj.
chupacabra

Postprzez scorpio44 » środa 18 lipca 2007, 18:26

Dyskusyjną sprawą jest, co w tym wypadku z strony ośrodka jest/będzie bardziej lewe. ;) Chyba raczej to, że rozpocząłeś kurs przed czasem.
PS: Samemu nic nie przerabiaj. Różne i niespodziewane mogą być potem konsekwencje takiej pozornie niewinnej samowolki.
scorpio44

Postprzez Biszkopt » środa 18 lipca 2007, 19:23

trochę to śmieszne, bo skoro babka mnie przyjęła na kurs i nie było żadnych "ale" (nawet dzwoniłem się dopytać czy mogę wcześniej) to teraz ja mam mieć z tego powodu problemy? Ciekawi mnie czy oni te zaświadczenia później jakoś dokładnie sprawdzają :roll: Ktoś ma taką wiedzę? Jak dla mnie to ich to wali, ważne że podpis u pieczątka jest :roll:
Biszkopt

Postprzez ella » środa 18 lipca 2007, 21:41

trochę to śmieszne, bo skoro babka mnie przyjęła na kurs i nie było żadnych "ale" (nawet dzwoniłem się dopytać czy mogę wcześniej

Smieszne to jest to w jaki sposób szkoły sciągają do siebie kursantów na kurs. A to wczesniej można zacząć, a to jazdy w czasie trwania teorii......a potem są problemy. Idź do OSk niech Tobie wydadzą nowe zaświadczenie. Kazde oszustwo może się kiedys wydać. Jak sam widzisz kanty OSK szybko wyszły na jaw :)
Oczywiście wina lezy po stronie szkoły a nie Twojej. Niech przerabiają teraz wszystkie Twoje dokumenty tak aby daty się zgadzały.
Ciekawi mnie czy oni te zaświadczenia później jakoś dokładnie sprawdzają
W razie kontroli OSK wszystko może sie wydać. Kto wie czy taka pani w WORD nie zanotowała sobie nazwy szkoły. Ciekawe czy Ty tylko jeden z tej szkoły miałeś złe zaświadczenie.
ella
Moderator

Postprzez Biszkopt » środa 18 lipca 2007, 22:01

ok thx, pójdę jutro do OSK :!: Dzięki za rady
Biszkopt

Postprzez _Sylwan_ » czwartek 19 lipca 2007, 14:00

hehe nie tyle dziwna sytuacja co śmieszna. Co z tego że zaczął kurs wcześniej ważne że idzie na egzamin mając 18 lat. Według mnie Word-owi G.... do tego. Faktem jednak jest że przeholowałeś i ponad 4 miechy wcześniej się zapisałeś na kurs. Ciekawe jak to odkręcisz :P. ...
Obrazek
_Sylwan_

Postprzez scorpio44 » czwartek 19 lipca 2007, 14:19

_Sylwan_ napisał(a):przeholowałeś i ponad 4 miechy wcześniej się zapisałeś na kurs. Ciekawe jak to odkręcisz :P. ...

Mimo wszystko podstawy chachmęt to był ze strony OSK-u, że kolegę zapisali na kurs przed terminem (ale za to uczciwą datę wpisali w papiery :D i stąd teraz kłopoty). Ciekawi mnie tylko, czy w takiej sytuacji można uznać, że Biszkopt również złamał prawo (i może ponosić konsekwencje za to), czy tylko szkoła, że go dopuściła do kursu.
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy