Prawko do odbioru...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko do odbioru...

Postprzez Kubusio1986_lol » wtorek 26 czerwca 2007, 19:59

Mam pytanie- kurs zacząłem jakieś 2 lata temu w Zamosciu-podchodziłem do egzaminu 2 razy a potem wyjazd za granice (na rok) sprawił, że musiałem to zostawić...

Papiery z WORD Zamość poszły do Starostwa, gdyż nie były używane. W tym roku natomiast odebrałem swoje papiery ze Starostwa Zamojskiego do Word w Chełmie- czyli innego miasta niż zdawałem egzamin na początku. Podchodziłem do egzaminu 2 razy i zdałem! Było to 13 czerwca. Dzisiaj (26 czerwca) sprawdzałem na stronie Warszawskiej Drukarnii Papierów Wartosciowych i okazuje się, że jeszcze nawet nie ruszono mojej sprawy.I nasuwają mi sie następujące pytania:

a)Ile jeszcze musze czekać na odbior prawka?

b)Czy prawo jazdy musze odebrac w Chelmie (gdzie zdawałem) czy w Zamojskim Starostwie ?(A zameldowany jestem w okolicach Zamoscia)

c)Czy papiery (zdany egzamin) od razu z Word idą do Warszawy (drukarnia) czy najpierw przechodzą przez starostwo? (w moim przypadku Zamojskie).

Pozdrawiam
Kubusio1986_lol

Postprzez jovanka » środa 27 czerwca 2007, 09:38

Witaj.
Papiery z WORD zawsze idą do Starostwa, któremu "podlega" Twoje zameldowanie, czyli, prosciej mówiąc, któremu podlegasz. Starostwo wysyła papiery (ścislej mówiąc- zaswiadczenie o zdaniu egz.) do PWPW. Ta droga może trwać tydzień. Nastepny tydzień ma PWPW na wydrukowanie. Potem to kwestia Starostwa, ale to dzień dwa i masz wydane. Najlepiej to zadzwoń do Starostwa i zapytaj się, ajki postęp jest w Twojej sprawie. Ja tak robiłam. Pozdr.
28 luty- początek kursu PZMOT
15 czerwiec- egzamin WORD Opole
...... ......i tyle.
26 czerwiec 2007r.-- odebrałam plasticzek
21.07.2007- kupiłam "żabkę" i jeżdże:-)
jovanka

Postprzez ella » środa 27 czerwca 2007, 10:34

Tu jest wątek na pytania o odbiorze prawka
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4053
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy