Rondo a ruch okrezny

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » niedziela 27 maja 2007, 01:38

Pojęcia "rondo" nie ma w ogóle w przepisach, więc w odniesieniu do skrzyżowań jest po prostu używane potocznie zgodnie z definicją tego słowa (tak jak pisał Cman). W świetle przepisów, krótko mówiąc, albo skrzyżowanie jest o ruchu okrężnym (oznaczone znakiem C-12), albo nie, i tyle w tym temacie. Więc kwestia wymiarów to faktycznie radosna twórczość Twojego wykładowcy. ;) :D
scorpio44

Postprzez KUBA_1 » niedziela 27 maja 2007, 11:25

Dziki Indyk napisał(a):Co do rond to proponuje kupic "motor"z tego tygodnia. Tam jest dobrze wyjasnione co to rondo itp..

UWAGA :!: bo oni tłumaczą (w Motorze) poza obowiązującym kodeksem drogowym. Rozciągaja swoje autorskie wizje tego tematu i propozycje do przemyslenia. Jeszcze raz UWAGA :!:

myślenie nie boli
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Postprzez disaster » niedziela 27 maja 2007, 11:59

Przepraszam, ale to jest problem drogowców, a nie kierowców, czy dane skrzyżowanie jest rondem czy nie.
Jak stoi znak C12, to jeest to rondo, jak nie stoi to nie jest to rondo. Wszystko na ten temat.
disaster

Postprzez gosiulka » sobota 02 czerwca 2007, 15:43

kwestia wymiarów to faktycznie radosna twórczość Twojego wykładowcy.

dzięki :)
wydaje mi się, że został on nawet skrytykowany na forum przez jednego niezadowolonego kursanta ze szkoły, w której się uczyłam :lol:
dobrze, że był on tylko moim wykładowcą, a nie instruktorem. Na szczęście ja jeździłam z facetem inteligentnym, logicznie myślącym i świetnie znającym swój fach.
tylko jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby go o takie skrzyżowanie zapytać... :hmm:
zresztą już po kursie jestem, ale dla rozrywki chyba sięgnę po fachową literaturę w tym temacie, bo kto wie jakie ciemnoty ten wykładowca jeszcze pociskał :wink: :lol:
gosiulka

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy