EGZAMINEK NIEDŁUGO

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

EGZAMINEK NIEDŁUGO

Postprzez Toudi » wtorek 11 listopada 2003, 15:16

Hej ludki. Niedługo zdaje egzaminek w katowicach. Mniejsza wsumie o to gdzie. Ale mam pytanko dla tych którzy zdali za pierwszym razem. Na co trzeba uwarzać zarówno na placu jak i na mieście ?? Wsumie wiem że umiem dobrze jeździć zresztą mój instruktor jest tego samego zdania. Ale nie należe do grupy ludzi którzy są pewni siebie. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrowionka
Toudi

Postprzez Sławek_18 » wtorek 11 listopada 2003, 15:38

trzeba pomyslec, ze jest normalna jazda z instruktorem, zwracac nalezy uwage na wszystko(znaki, uwagi egzaminatora, pieszych, inne samochody,
w razie jakiejs gafy dyskutowac z egzaminatora :) )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez chomik47 » środa 12 listopada 2003, 21:28

Nie życzę Klausa M. jako egzaminatora, bo pójdzie po linijkę i zacznie mierzyć centymetry :lol:
chomik47

Postprzez X » czwartek 13 listopada 2003, 13:37

Witam Toudi (eh, przypominaja mi sie 'Gumisie'. Swiat dobranocek po zaprzestaniu ich emisji nigdy nie byl juz taki sam ;). Dobra, a teraz lykam sok z jagod i zaczynam sie produkowac ;).

Po pierwsze nie panikowac. Po drugie patrz pierwsze :). Zreszta chyba nikt nie lubi pracowac z osoba nadpobudliwa :).

A jesli chodzi o miasto - zwracaj baczna uwage na pieszych. Jesli sobie stoja na niesygnalizowanym przejsciu staraj sie zatrzymac i ich przepuscic - okazujesz wtedy, ze zwracasz uwage na otoczenie etc. Wbrew pozorom to bardzo procentuje na Twoja korzysc.

Secundo, nigdzie sie nie spiesz. Na pospiech bedziesz mogl sobie pozwolic jak juz uzyskasz prawko. Teraz lepiej sobie poczekac, poprzepuszczac auta, anizeli pchac sie gdzies na sile.

Nie radze sie stosowac do rady Slawka o dyskusji z egzaminatorem - zawsze stoisz na straconej pozycji. Nawet jesli egzaminator nie ma racji, MA WLADZE. I skrzetnie z niej skorzysta jesli bedziesz zanadto darl ryja ;).
X

Postprzez Sławek_18 » czwartek 13 listopada 2003, 14:29

Nie radze sie stosowac do rady Slawka o dyskusji z egzaminatorem - zawsze stoisz na straconej pozycji. Nawet jesli egzaminator nie ma racji, MA WLADZE. I skrzetnie z niej skorzysta jesli bedziesz zanadto darl ryja ;).

Ja gdybym nie dyskutowal z egzaminatorem to bym nie zdal za pierwszym razem :P
Raz jechalem pod prad, no to powiedzialem mu, ze nie bylo znaku, ze zaczyna sie droga dwukierunkowa(przyznal mi racje), drugi powazniejszy blad to skret w lewo na drodze jednokierunkowej z prawego pasa(mowilem,
że tam widzialem zakaz wjazdu od strony znaku i myslalem, ze tam nie wolno :lol: :lol: sam juz nie pamietam jak "tlumaczylem" sie, egzaminator tylko powiedzial, nie wydaje polecen nie zgodnych z przepisami blebleble :lol: ) A tak to jechalem dynamicznie nie przeszkadzalem nikomy w jeździe, i najwazniejsze redukowalem biegi wtedy, kiedy bylo to potrzebne (bardzo wazne )A wiec warto porobowac tlumaczyc sie.
Pozdro i poamietaj "mieszaj" biegami podczas hamowania. :P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Powrót do Egzamin na prawo jazdy