Ważność kursu, badań lekarskich przenoszenie z worda etc....

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ważność kursu, badań lekarskich przenoszenie z worda etc....

Postprzez pedge » wtorek 24 października 2006, 20:52

Witam wszytkich userów:)

Znalazłem to forum więc postanowiłem zapytać o kilka spraw. Mianowicie kurs prawajazdy robiłem w roku 2005 (wakacje) po czym 4 razy oblałem i postanowiłem dać sobie spokój. W tym roku ponownie zmusza mnie sytuacja żeby zdać egzamin i mam związku z tym parę pytań:

---czy mój kurs jest nadal ważny? wiem, że kursy są ważne bezterminowo jednak przez ostatni rok sporo się pozmieniało (plac, parkowanie na mieście etc), jeżeli ważny to czy muszę wykupywać dodatkowe godz. jazdy czy teori bo np. teraz na placu otwiera się maskę i to czy tamto trzeba wskazać:)

--- jak wygląda sprawa z badaniami lekarskimi - czy muszę je ponawiać? (badania mam z czerwca 2005 roku), wszytkie dokumenty mam jak narazie w ośrodku ruchu drogowego

---jeżeli chcę przenieść dokumenty do innego ośrodka (z Katowic do Dąbrowy) to czy muszę coś płacić? jak wygląda procedura? (wystarczy jechać i poprosić o wysłanie dokumentów? czy też odebrać je i samemu dostarczyć do innego ośrodka)

hmm myślę, że na to chwilę tyle .... może komuś się wydawać dziwne, że oblałem 4 razy i zrezygnowałem ale jakoś nie zamierzam dawać w łapę a myślę, że jak coś nie wychodzi to należy to odłożyć i wrócić do tego po pewnym czasie :)

z góry dzięki za szybką odpowiedź :)
pedge

Postprzez ella » wtorek 24 października 2006, 21:53

pedge napisał(a):
Znalazłem to forum .....

szkoda, że przy okazji nie znalazłeś FAQ :wink:

---czy mój kurs jest nadal ważny? wiem, że kursy są ważne bezterminowo jednak przez ostatni rok sporo się pozmieniało (plac, parkowanie na mieście etc), jeżeli ważny to czy muszę wykupywać dodatkowe godz. jazdy czy teori bo np. teraz na placu otwiera się maskę i to czy tamto trzeba wskazać:)

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1267
Nie musisz a możesz. To zalezy od ciebie. Ale trochę się zmieniło więc kilka godzin przydałoby się.
--- jak wygląda sprawa z badaniami lekarskimi - czy muszę je ponawiać? (badania mam z czerwca 2005 roku), wszytkie dokumenty mam jak narazie w ośrodku ruchu drogowego

są ważne
---jeżeli chcę przenieść dokumenty do innego ośrodka (z Katowic do Dąbrowy) to czy muszę coś płacić? jak wygląda procedura? (wystarczy jechać i poprosić o wysłanie dokumentów? czy też odebrać je i samemu dostarczyć do innego ośrodka)

Nie ma z tego powodu dodatkowych opłat. Piszesz podanie ze wskazaniem gdzie mają przenieść papiery i załatwione. Płacisz tylko za egzamin.

.... może komuś się wydawać dziwne, że oblałem 4 razy i zrezygnowałem ale jakoś nie zamierzam dawać w łapę a myślę, że jak coś nie wychodzi to należy to odłożyć i wrócić do tego po pewnym czasie :)

wcale nie dziwne :wink:
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy