http://www.mord.krakow.pl/index2.php?actionId=mordActionGetSection&articleId=art004&href=sek016 napisał(a):Wymagane dokumenty
* wniosek o wydanie prawa jazdy ( wniosek na oryginalnym druku).
* orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdami dla odpowiedniej kategorii prawa jazdy, wydane przez opowiedniego lekarza.
* dowód uiszczenia opłaty za egzamin.
* dowód osobisty lub paszport z zaświadczeniem o nadaniu nr pesel.
* wyraźna fotografia o wymiarach 3,5x4,5cm, przedstawiająca osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywała głowę w pozycji lewego pół-profilu z widocznym lewym uchem z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy.
* Potwierdzenie zameldowania w przypadku posługiwania się tymczasowym dowodem osobistym
* zaświadczenie o ukończeniu kursu dla kandydatów na kierowców
* pisemna zgoda rodziców lub opiekuna, jeżeli osoba nie ukończyła 18 lat
* kserokopia posiadanego prawa jazdy kategorii lub zaświadczenie o zdanym egzaminie państwowym odpowiednio na kategorię prawa jazdy B, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie kategorii C, C1, D, D1 B, C, C1, D lub D1 lub jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E A1, B1, C1 lub D1, a także gdy ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdami w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii A, B, C lub D
Witam,
Zacytowany powyżej fragment pochodzi ze strony MORD'u. Interesują mnie pogrubione punkty.
1. paszport z zaświadczeniem o nadaniu nr pesel - byłem dziś w Urzędzie Miasta, i Pani mi wydrukowała na kartce A4 informacje zatytułowane "Zaświadczenie zameldowania na pobyt stały"... czy o ten dokument chodzi w tym punkcie ?
2.pisemna zgoda rodziców lub opiekuna, jeżeli osoba nie ukończyła 18 lat - obecnie nie mam jeszcze 18 lat a w przyszłym tygodniu mam zamiar złożyć papiery w MORD'zie. Czy chodzi o podobną deklarację od rodziców, jak ta na początku kursu ? Ma może ktoś wzór takiej ?
Pozdrawiam