Egzamin w Skierniewicach

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin w Skierniewicach

Postprzez milka2306 » wtorek 11 kwietnia 2006, 20:53

Mam problem: kończe nauke w OSK i moja kursantka powiedziala ze moge zdawac tylko w Skierniewicach bo ona tam od lat jezdzi i inna miejscowosc nie wchodzi w gre. chcialam do Piotrkowa isc na egzamin,a tu bach! powiedzcie mi (ci ktorzy zdawali w Skierniewicach) czy tam jest naprawde tak trudno zdac jak to mowia inni?? za ktorym razem Wam sie udalo?? dzieki za odpowiedz!! pozdrawiam wszystkich!! :)
milka2306

Postprzez Cyc » wtorek 11 kwietnia 2006, 22:31

ee no instruktorka nie moze nakazac Ci gdzie masz zdawac. Przeciez to zalezy wylacznie od Ciebie...
Danke Szynke :)
"...PonoćWieszJużOMnieWszystko-NieZnaszMnieWcale..."
Cyc

Postprzez Aclan » środa 12 kwietnia 2006, 01:13

Po pierwsze - Cyc ma rację. Po otrzymaniu zaświadczenia o ukończeniu kursu mało Cię powinno obchodzić zdanie instruktorki.

Po drugie - Egzamin w Skierniewicach? Jasne, byle szybko! :> Dopóki rozkopana jest al. Rataja, ul. Widok (jeszcze nie, ale mają w tym tygodniu zacząć) i Rynek - znika kilka ciężkich skrzyżowań. A jak ich znam, to skończą się grzebać z tym za rok... :>

A bardziej na serio - miasto jak miasto, jeździ się jak po każdym innym mniejszym mieście. Tramwajów niet, przejazdów niet, duże ronda dwa, ulic szerszych niż dwa pasy niet. Wąskich uliczek, z uwagi na remont rynku, znacznie ubyło. Uważać trzeba na ulice jednokierunkowe i niemalże losowo poustawiane ograniczenia do 40km/h, "Flota" egzaminacyjna składa się z nowozakupionych Yarisek - tak więc powinny być raczej sprawne technicznie, aczkolwiek nauka parkowania może wymagać przetrenowania. Czas oczekiwania na termin ok. miesiąca. Jeżeli chodzi o jazdę doszkalającą tuż przed egzaminem, z WORDem sąsiadują dwa OSK. Nie będę żadnego reklamował, tylko powiem tyle że ten po tej samej stronie ulicy co WORD bierze 5zł mniej :>

Osobiście zdałem za 4 razem (bez komentarza:P), jeszcze na starych zasadach. Nie słyszałem opinii jakoby w Skierkach było jakoś nadzwyczaj trudno zdać. Ludzie, w każdym bądź razie, zdają :) Uważam, że nie ma tu sytuacji gdzie egzaminator ścina bez powodu - ale to jest może moja nieuzasadniona wiara w ludzi :)
Aclan

Postprzez JAROMIR_85 » środa 12 kwietnia 2006, 19:45

Przeciez Piotrkow wiekszy:) im mniejsze miasto tym lepsze:) Chociaz powazniemowiac to nie powinno sie patrzec gdzie, jak sie umie to sie wszedzie zda, ja zdawalem w Lodzi i nie wymyslalem, potem sa osoby ktore na widok tramwaju lub wiekszego skrzyzowania dostaja nie powiem czego:) Zdalem za drugim, za 1 sam sobie zawinilemi jakos nie odczulem tych niby zlych lodzkich egzaminatorow, wiec nie wazne miasto a wazne umiejetnosci. Ale czym mniejszy ruch tym wieksze prawdopodobienstwo zdania:)
PKS
JAROMIR_85

Powrót do Egzamin na prawo jazdy