Prawko na lawete

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawko na lawete

Postprzez przemox » poniedziałek 14 listopada 2005, 10:46

CHCIAŁBYM ZROBIC NA LAWETE , ALE SŁYSZALEM COS O AMIANIE PRZEPISACH , ALE NIE WIEM CZY TO PRAWDA , NIC NIE WIEM NA TEN TEMAT MOZE KTOS SIE ORIENTUJE??
POZDR
przemox

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 14 listopada 2005, 11:24

W zaleznosci od rodzaju lawety musisz miec prawo jazdy B+E lub C+E. Wiekszosc lawet to samochody ciezarowe, wiec w praktyce B+E nie oplaca sie. Najlepszym rozwiazaniem jest C+E.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez przemox » poniedziałek 14 listopada 2005, 11:41

Tomek_ napisał(a):W zaleznosci od rodzaju lawety musisz miec prawo jazdy B+E lub C+E. Wiekszosc lawet to samochody ciezarowe, wiec w praktyce B+E nie oplaca sie. Najlepszym rozwiazaniem jest C+E.

mam kat .B i chciałbym zrobic d otego E , a jak wygląda egzamin b+e??/
przemox

Postprzez Wirus » wtorek 15 listopada 2005, 00:08

przemox napisał(a):mam kat .B i chciałbym zrobic d otego E , a jak wygląda egzamin b+e??/

Dokładnie tak samo jak na B tylko na placu nie ma zawracania na 3 i równoległego tyłem (kopertki). Reszta identycznie.
"Jeślii myślisz, że zdążysz
Pomyśl, że nie zdążysz ;)"
Wirus

Postprzez jjaacc » wtorek 15 listopada 2005, 00:10

Na kat. B+E dużo się nie zmieni, a nawet sadze że wyjdzie na lepsze. A będzie wyglądał mniej więcej tak:
-przygotowanie do jazdy: olej, światła, spryskiwacze, płyn hamulcowy i chłodniczy.
-sprzęganie składu
-placyk zestaw 1 lub 4 czyli jazda pasem ruchu do przodu i do tyłu, na cofnięcie 5 min. W zależności od wylosowanego zestawu, albo parkowanie skośne i parkowanie prostopadłe tyłem; lub parkowanie prostopadłe przodem i ruszanie na wzniesieniu.
-miasto
-rozprzęganie składu.
Ale przeanalizuj sobie tak jak podpowiada Tomek, czy nie lepiej zrobić poważniejsze prawo jazdy.
jjaacc

Powrót do Egzamin na prawo jazdy