EGZAMIN W DABROWIE GORNICZEJ

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Ktośka » piątek 06 sierpnia 2004, 18:05

miałam egzamin w Dąbrowie Górniczej 28 czerwca, było to moje pierwsze podejście. zdawało 7 osób, 4 dziewczyny i 3 facetów.
zaczęło sięniezbyt fajnie, bo od delikatnego opieprzu za spóźnienie. losowanie zestawu: parkowanie prostopadłe przodem i górka. łuk bez problemu, potem pierwsza próba parkowania, niestety zahaczyłam o prawy słupek. Pozwolił powtórzyć (zauważyłam że było to u niego regułą , na szczęście). a potem górka, stoczył się jakiej 20 cm, ale nie zauważył lub nie chciał, druga próba i wjazd z piskiem ;).potem czekanie na wyjazd na miasto. wyjechały tylko 3 dziewczyny, ja byłam ostatnia z nich i tylko mnie się udało. sama jazda po miescie nie była zła do pewnego momentu.
wjeżdżamy w jakąś wąską ulice dwukierunkową(po jednym pasie), przede mną rowerzysta, z naprzeciwka jadą samochody a dodatkowo jest linia podwójna ciągła. nie miałam jak wyprzedzić więc zwalniam a on wtedy na mnie z ryjem "co ja wyprawiam, że chyba lepiej przejechać ciągłą niż rowerzystę" i sam za mnie wykonał manewr. Ale to mi wystarczyło żeby się zdenerwować, od tego momentu wszystko się sypało i na koncu, gdy wrócilismy na plac powiedzial że JEDNAK tego egzaminu nie może mi zaliczyć. Na szczęście pogadałam z nim jak z człowiekiem, obiecałam że wezmę dodatkowe jazdy (ani mi się śni hihii ;)) no i powiedział że daje mi warunkowo. ogólnie nie było źle, mało gadał, wydawał konkretne polecenia.
Ktośka

Postprzez Ktośka » piątek 06 sierpnia 2004, 18:13

osobom chcącym tam zdawać radziłabym wybrać godziny popołudniowe, jest więcej zdających, dwóch egzaminatorów i cztery osoby zdające. Są dwa zestawy stanowisk do zdawania. gdy jedna osoba po łuku przechodzi do kolejnego zadania, następna zaczyna jazdę po łuku. Dzięki temu jest szansa że nie wszystko zostanie zauważone. Natomiast rano jest tylko jeden egzaminator i osoby zdają pojedynczo. CZesto tam jeździłam na obserwacje o różnych porach i często się to sprawdzało.Ale to tylko taka moja mała sugestia ;)
Ktośka

Postprzez kaczor_ » piątek 06 sierpnia 2004, 21:31

Ktośka dobrze mowi...a i ruch na drodze jes popoludniu mniejszy...
kaczor_

Postprzez arkads » poniedziałek 09 sierpnia 2004, 14:03

no i zdałem dziś na A w DG za 1 razem :twisted:
arkads

Postprzez matka » wtorek 20 września 2005, 21:55

hey.

Widze ze troche czasu minelo od ostatniego postu i nie wiem czy wy jeszcze nie mowicie o starym WORD'zie. W tym roku zbudowali nowy osrodek egzaminacyjny. Czysciutko nowiutko plac b. duzy i plaski ;-) ogolnie juz z zewnatrz widac ze odwalili budyneczek, musieli wydac troche kaski. Od razu widac ile na nas zarabiaja ;-| Wczoraj ( tj. 19.09.2005) zadalem teorytyczny, 0 bledów. Za rowny miesiac mam praktyczny czyli 19.10.2005 wlasnie w Dabrowie. Jak ktos zdawal albo bedzie zdawać w tym nowym WORDzie niech napisze.

pozdro
~~~ HARDSTYLE IS THE ANSWER ~~~
matka

Postprzez superges » wtorek 27 września 2005, 16:39

Witam;
No ja dziś o 8.00 miałem egzamin.
egzaminator spóźnił się o 10 min.
prostopadłe tyłem i skośne
3 chłopaków + 6 dziewczyny.
Na placu wszyscy chłopacy oprócz mnie polegli z dziewczyn 3 zdały.
Razem 4 osoby na miasto
Ja 4 na mieście, 2 pierwsze laski oblały, a ta przedemną zdała ja też.

wyjeżdżając z parkingu w lewo i prosto przez rondko potem w prawo na główną a następnie kazał zawrócić, zmieniłem pasy i zawróciłem. ale zapomniałem migacza.
jedziemy dalej prawym pasem za autobusem który zaraz stanął na przystanku i musiałem go omijać, potem na światłach prosto i na następnych w prawo.
Jakieś starsze babki wpadły mi na pasy myślałem że mają czerwone ale cóż ledwo stanełem a jedna żuca hasło "Chyba oblejesz ten egzamin" a egzaminator " widzisz jak Ci życzą" jedziemy a ja o kurde nie spojrzałem na znaki i nie wiedziałem czy to jedno kierunkowa ale spojrzałem w lusterko i zobaczyłem że ktoś wyjeżdża więc nie jest to 1 kierunkowa.
potem jazada koło wysepki i egzaminator mówi że zaraz będzie awaryjne a tam straszne wertepy no to ja chamulec jakiś huk silnik zgasł, egzaminator otwiera dzrzwi i sprawdza czy wszystko ok, każe mi cofnąć i zawrócić ok jedziemy dalej.
każe jechach w lewo więc ja w lewo przez 6 pasów i wiem że już teraz mi chyba się nic nie stanie.
kazał wjechać na plac i zaparkować więc ok.
powiedział pare słów , podałem mu ręke i poszłem, zebrać gratulacje od taty.

Jeśli chodzi o plac - to jest równy z kostki brukowej osłonięty płotem i roślinkami.
Auta nowe - punto miało jak spojrzałem 970 km przebiegu.
Corsa chodzi super.

W Czeladzi nie ma wydziału ruchu drogowego trzeba jechać do będzina ale to przecież blisko

A ruch jest mniejszy rano, nie stałem ani razu na rondku ani na skrzyżowaniu.
A jak kiedyś popłudniu jeździłem to graniczyło z cudem

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie.
superges

Postprzez matka » wtorek 27 września 2005, 18:45

Moj kumpel wlasnie dzis tam oblal ;-(

mial na 9.00

nie ustapil pierwszenstwa przejazdu - powazny blad:|
szkoda, jutro sie dowiem od niego jak to sie stalo dokladnie.

ja egzamin tam mam 19 października o 11.00 mam nadzieje ze ruch bedize jeszcze maly

pozdro
~~~ HARDSTYLE IS THE ANSWER ~~~
matka

Zdaje juz 4 raz w Dabrowie Gorniczej

Postprzez Agniecha » wtorek 27 września 2005, 19:15

Zdaje juz 4 raz w Dabrowie Gorniczej i mam nadzieje ze ten bedzie ostatni.Najbardziej na placu przeszkadza mi widownia jak przyjezdzaja calymy rodzinami no ale coz.Nastepny termin egzaminu 30.09 oby byl dla mnie szczesliwy ;-) A moze ktos zdaje w tym samym terminie? Pozdrawiam wszystkich posiadaczy prawka.
Agniecha

Postprzez damian1711 » czwartek 27 października 2005, 14:40

dzis o 10 mialem 1 szy egzamin. testy zrobilem w 3minuty- 0 błędów. testy z 10 os. zdalo 5. na placu wylosowalem prostopadle przodem i zawracanie. zdałem jako jedyny. po miescie jezdzilem z 20min, oblał mnie na pieszym ktory byl na chodniku a wedlug niego na pasach :( ogólnie do osrodka nie mam zastrzezen. wszystko ladne i nowe :) samochody tez nowiutkie, szkoda tylko ze nikt nie zdal ...
damian1711

Postprzez Agniecha » czwartek 27 października 2005, 17:47

Ja juz na szczescie zdalam juz nie musze sie stresowac. Ale tak szczerze to trzeba trafic na fajnego egzaminatora, tyle opowiesci sie nasluchalam i poznalam na wlasnej skorze o egzaminatorach ze glowa boli. Zycze powodzenia Ja czekam juz tylko na prawko.POZDRAWIAM
Agniecha

Postprzez pisaq » poniedziałek 14 listopada 2005, 18:40

Odnawiam temat ! :D
WORD DG jest juz inny troszeczke. Nowoczesny, super rowny placyk z kostki, wszystko widoczne, samochody chodza jak marzenie, poprostu super, żadnych gorek , niewidocznych linii...nic
jest super !
pisaq

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy