Dzisiaj zdawałem egzamin praktyczny na prawo jazdy. Co prawda zdaje ten egzamin w Niemczech ale zasady ruchu drogowego sa takie same. Niestety po 44 minutach jazdy (egzamim trwa średnio 45 minut, z tym ze byly korki )nie udało mi się go zaliczyc. I teraz drodzy forumowicze mam pytanie:
Prosta droga dwukierunkowa przejechana raz, pozniej drugi - mam zatrzymać samochód oblałem. Egzaminator mowi, ze oblalem przez nie zastosowanie sie do jednej z najwazniejszych zasad ruchu drogowego - prawa przed lewą. A wyglada to tak po prawej stronie stoja smietniki w wyznaczonym na nie miejcu i tam gdzie one stoja mialem uwazac z prawej strony. A patrzylem prosto skoro tak tez prowadzila droga. I teraz pytanie dlaczego? Jechalem tam minimum 10 razy z moim instruktorem i nigdy tam nic nie wspomnial. Wiec troche mnie zabilo oblalnie na sam koniec w tyle razy przejechanym miejscu. A co najlepsze nauczyciel po egzaminie szybko sie zmyl.
Aha tutaj wyglada to tak ze nauczyciel podczas egzaminu siedzi obok z tylu egzaminator. Bo podczas egzaminu reczy za ucznia swoim prawem jazdy. Roznica taka ze z Lki sciaga ten szyld na dachu "szkola jazdy" bo na egzaminie sie juz nieuczysz - Niemcy kraj banalow. Moze troche nieskladnie i w ogole ale mam nadzieje ze ktos odpowie