witam ,i mam dosc mitow jakie na necie sa kreowane na temat dawania gratisowych kategori od anglikow,mam motor w angli junaka m10;) a nie mam prawka na motor tylko na B,wymienilem na angielskie 2 tyg. temu,i to jest tak mam B z Polski,a tu jest prawo takie ze dostajesz kategorie nizsza,a wiec otrzymalem dodatkowa B1 ,AM(do 50ccm)i ukochana kat A ale z kodem 79(tri)czyli pupa zimna ,moge jezdzic trajkami(trojkolowcami)zadzwonilem do DVLA i nie mam zadnego prawa do prowadzenia motocykli,czyli moj junak to pojemnosc 350ccm, 14kw(19km)to niestety musze robic CBT(100£)jedniodniowy kurs,a po tym na kategorie A2 ktora obejmoje moj motor i po uplywie 2 lat jezeli bede chcial przejsc na wiekszy motor musze podchodzic do egzaminu na pelne A a jezeli zostane przy moim motorku wystarczy mi te A2 ktore i tak jest nieco tansze,mysle ze rozwialem wszelkie watpliwosci co do bredni ktorzy wymyslaja ludzie bo slyszeli od osob trzecich(prawko polskie mam od 98r i 36 lat na karku)pozdro "HOSANNA NA WYSOKOSCI OSI"