Dowód wpłaty

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Dowód wpłaty

Postprzez 123456788 » środa 14 września 2005, 08:37

Chyba wszystkie wordy wymagają dowodu wpłaty za egzamin.
Jestem skąpcem i postanowiłęm nie płacić prowizji 3,5 PLN w kasie WORDU skoro przez internet - bankowość elektroniczna mogę zrobić to za darmo.

Kiedy spytałem się kobiety co począć z tym fantem, kobieta zrobiła wytrzeszcz oczu. Nawet nie wiedziała co too ta bankowość elektroniczna buhahah. Jak tam u Was?
123456788

Postprzez Silent » środa 14 września 2005, 09:15

U mnie potrzebne jest wiarygodne potwierdzenie wpłaty - a wydruk z własnego komputera takowym nie jest, muszę czekać i dowiadywać się czy WORD zaksięgował moją wpłatę. Ogółem: dużo zamieszania o nic... wolę już zapłacić te 3,50 zł i mieć spokój, i od razu wszystko załatwić ;)
Obrazek
Silent

Postprzez wiruswww » środa 14 września 2005, 11:35

Wydruk z Komputera za przelew elektroniczyny jest jak najbardziej wiarygodny
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Silent » środa 14 września 2005, 12:10

No ja nie wiem czy jest wiarygodny... taki plik graficzny sobie można praktycznie nawet w windowsowym Paint'cie utworzyć, a już na pewno w każdym programie graficznym pokroju Corela czy nawet darmowego GIMP'a.
Obrazek
Silent

Postprzez wiruswww » środa 14 września 2005, 12:59

Tylko że potwierdzenia przelewu są tworzone automatycznie przez system bankowy w Acrobat Reader (dokładnie to w czymś podobnym do tego ale tego samego producenta). Wiem co mowie bo sam korzystam z konta Inteligo i dosyć często drukuje takie potwierdzenia.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Silent » środa 14 września 2005, 13:30

Edytor pdf też nie jest trudno zdobyć ;) No ale w sumie tak czy siak podchodzi to pod podrabianie dokumentów - podrabianie potwierdzenia wpłaty ... a co w wypadku jak ktoś ma konto w mBanku? Tam nie widzę nigdzie opcji wygenerowania pdf'a z potwierdzeniem wpłaty czy czegoś w tym stylu :)
Obrazek
Silent

Postprzez wiruswww » środa 14 września 2005, 14:01

W mBanku też napewno jest mozliwosc drukowania jakiegoś potwierdzenia. Moze nie jest to pdf ale coś jest napewno.

No i jeszcze jedna opcja, zaluzmy ze juz tak komus ualo sie podrobic te powtwierdzeni i na jego podstawie zapisac sie na egzamin. Księgowa z WORD napewno dojdzie ze cos nie tak i należnośc napewno zostanie ściągnięta, przecież na powtwierdzeniu muszą byc podane prawdziwe dane. To wszystko sprowadza się do tego że nie ma co tak kombinować bo na 100% zostanie to wykryty i dług zostanie ściągnięty a do tego można mięć wyrok za podrabianie dokumentów.
wiruswww

Postprzez abrover » czwartek 15 września 2005, 16:27

Wygenerowany przez e-bank PDF jest tak samo wiarygodnym dowodem wpłaty jak kwitek z poczty. I to nie ważne czy jest na dysku czy wydrukowany. Ma swój wygenerowany kod autentyczności ktory zawsze można sprawdzić w obsłudze banku i podrobienie go jest takie samo jak innego dokumentu - karalne.

Wydrukuj ten PDF i daj babce w WORDdzie, ona to MUSI przyjąć, bo ludzie, mamy 2005 rok i bankowość elektroniczna niedługo całkowicie wyprze chodzenie do banku i wypełnianie często nieczytalenie druczków. Także spokojnie możesz zrobić przelew elektronicznie tylko pamietaj że NIE MOŻE TO BYĆ WYDRUK Z PRZEGLĄDARKI INTERNETOWEJ, MUSI TO BYĆ DOWÓD WPŁATY WYGENEROWANY WŁAŚNIE W POSTACI PDF LUB INNEJ.
abrover

Postprzez ella » poniedziałek 26 września 2005, 12:14

Nie potrzeba jednak, żadnego potwierdzenia drukowanego z internetu.

Ze strony warszawskeigo WORD.

Jak mogę potwierdzić przy zapisie na egzamin, że opłata została dokonana przelewem za pomocą dyspozycji przez internet?

W sytuacji braku potwierdzenia opłaty na piśmie z pieczęcią banku lub poczty (jak w opisanej sytuacji), przed zapisem na egzamin, konieczne jest uzyskanie z księgowości WORD (ul. Odlewnicza, Ip., pok. 103) potwierdzenia, że pieniądze wpłynęły na nasze konto.

Więc czeka tylko wycieczka do księgowej po stosowne zaświadczenie bo panie w okienku nie mają takiej informacji u siebie.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy