Prawo jazdy kat A robione zimą ????

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy kat A robione zimą ????

Postprzez grzechu11234 » niedziela 02 marca 2014, 21:14

Witam wszystkich ;)

Jestem nowy na forum i dlatego proszę o wyrozumiałość.
Mianowicie moje pytanie brzmi.

W styczniu a dokładniej 26.01.2015 koncze wymarzoną 18-nastke i jak nie trudno się domyślić idę na prawko 3 miesiące przed urodzinami. I właśnie czy mogę zrobić 2 kategorie na raz? (A i B) słyszałem że w trakcie zimy prawa jazdy na motocykl sa wstrzymane. Gdy zdam kat B to odbiore odrazu plastik czy bede musial czekac az zrobi się ciepkutko i zdam jazde moto i dopiero wtedy dostane plastik podbity na 2 kategorie?

Mam nadzieje że napisałem to dosyć zrozumiale? Z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie ;)
grzechu11234

Re: Prawo jazdy kat A robione zimą ????

Postprzez Colossus » niedziela 02 marca 2014, 23:09

Jak zdasz B to możesz zagadać z WORDem, albo z Wydziałem Komunikacji, żeby Ci wstrzymali wyrabianie dopóki nie zdasz A, ale nie jestem pewien, piszę jak mi się wydaje. A co do kategorii A, to będziesz mógł zrobić A2 bo A jest od 24 lat.
Colossus

Re: Prawo jazdy kat A robione zimą ????

Postprzez szukacz » sobota 19 kwietnia 2014, 22:33

kat. A nie zrobisz w zimie.

Możesz składając wniosek zaznaczyć że chcesz ubiegać się o kategorie B i A. Przy czym zaznacz że początkowo będziesz robił B, a później A.

Po zdanym egzaminie i zdobyciu uprawnień B, zaraz następnego dnia udaj się do wydziału komunikacji by nie wysyłali wniosku o produkcję prawka. Unikniesz w ten sposób płacenia dwa razy za nowy dokument - obecnie wydanie prawka to 100,50zł.

Pamiętaj tylko że do póki nie otrzymasz plastiku do ręki nie wolno Ci prowadzić samochodu. Zastanów się więc czy jako świeży kierowca wykażesz się taką cierpliwością by siadać za kółko dopiero po zdaniu A.
szukacz

Powrót do Egzamin na prawo jazdy