Niepodpisanie się na "arkuszu przebiegu części praktycznej"

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Niepodpisanie się na "arkuszu przebiegu części praktyczn

Postprzez rusel » czwartek 24 października 2013, 19:29

pokwitowanie czegos czego przepisy nie przewidują w obecnosci kamer zeby nie bylo watpliwosci co do pokwitowania w postaci podpisu, rzeczywiscie ma to sens
rusel

Re: Niepodpisanie się na "arkuszu przebiegu części praktyczn

Postprzez Radhezz » piątek 25 października 2013, 01:47

jasper1 napisał(a):Myślę, że podpis na arkuszu, to jest po prostu pokwitowanie odbioru arkusza przebiegu egzaminu, żeby ktoś, kto go z wściekłości zniszczy albo chce koniecznie udowodnić, że egzaminator był nie w porządku nie wciskał potem, że nie dostał.
Sama takiego podpisu nie składałam, ale podpisywałam się na liście, co było motywowane jako potwierdzenie przeze mnie zgodności spisanych z dowodu przez egzaminatora danych
Potwierdzenie odbioru nie jest wymagane, bo i sam arkusz który egzaminowany dostaje do ręki jest tylko do jego informacji i nic poza tym, może go pognieść i wyrzucić, podrzeć, spalić - egzaminator i tak ma swoją kartę (zdaje się papier samokopiujący), która idzie do dokumentacji.

Co do potwierdzenia tożsamości - w aucie są kamery, które rejestrują obraz i dźwięk, a egzaminator sprawdza dowód osobisty i pokazuje go do kamery prosząc jednocześnie o przedstawienie się.

Co do wątku ze zgodą co do przebiegu egzaminu - to nie jest mandat że jak przyjmiesz to już masz pozamiatane, obowiązują odpowiednie przepisy które w określonym terminie dają możliwość odwołania.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy