Zmiana miasta - Proszę o odpowiedź!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiana miasta - Proszę o odpowiedź!!

Postprzez Mademoiselle » piątek 18 października 2013, 21:24

Witajcie. Mam bardzo ważne pytanie. Już 3 razy podchodziłam do egzaminu praktycznego na prawo jazdy w Skierniewicach. Niestety nie udało mi się zdać, a strasznie zależy mi na prawie jazdy. Jestem studentką I roku i niestety nie dam rady już zawalać kolejnych wykładów, by przyjeżdżać na egzamin.. A sobotni termin jest bardzo daleki. Studiuję w Łodzi i postanowiłam, że spróbuję zaryzykować i zapisać się na egzamin właśnie tam. Nie wiem jednak, czy jest to możliwe, dlatego pytam tutaj. Mam nadzieję, że znajdzie się choć jedna dobra duszyczka i udzieli mi odpowiedzi. :) Dodam, że moja sytuacja jest bardzo skomplikowana, dlatego że zapisałam się już w Skierniewicach na poprawkę - 4 podejście, w odległym sobotnim terminie w listopadzie. Chciałabym jednak spróbować w Łodzi i, gdyby się udało wycofać pieniążki za tą sobotę w listopadzie. Mam dwa razy w tygodniu zajęcia po południu, więc dałabym radę udać się na egzamin. Strasznie jednak zależy mi na tym, by moi rodzice nie wiedzieli o tym, gdyż są strasznie źli na mnie, że nie udaje mi się zdać. Mam odłożone swoje 150 zł na egzamin i chciałabym nikomu nic nie mówiąc spróbować w Łodzi swoich sił na egzaminie. Marzy mi się zrobienie im takiej miłej niespodzianki, a i stres byłby mniejszy, bo nikt nie wiedziałby, że w ogóle podchodzę do egzaminu w Łodzi. Nie wiem jednak, czy istnieje taka możliwość? Czy trzeba przenosić jakieś dokumenty w takiej sytuacji ze Skierniewic do Łodzi? Kurcze, bo w mojej sytuacji nie chciałabym wycofywać tego terminu soboty listopadowej.. Chyba, że uda mi się zdać w Łodzi. A poza tym w takiej sytuacji nie udałoby mi się tego wszystkiego zrobić "cichaczem".. Czy istnieje możliwość zapisania się na egzamin praktyczny w Łodzi bez przenoszenia dokumentów? I wtedy po zdaniu egzaminu dostarczenie pozytywnego wyniku do moich dokumentów w WORDz'ie w Skierniewicach? Tam zdawałam egzamin teoretyczny. Wiem, że moja sytuacja jest skomplikowana, ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Proszę o szybką odpowiedź, strasznie mi na niej zależy. Z góry serdecznie dziękuję!
Mademoiselle

Re: Zmiana miasta - Proszę o odpowiedź!!

Postprzez JAKUB » piątek 18 października 2013, 21:31

Mademoiselle napisał(a):Witajcie. Mam bardzo ważne pytanie.(...) Kurcze, bo w mojej sytuacji nie chciałabym wycofywać tego terminu soboty listopadowej.. Chyba, że uda mi się zdać w Łodzi. A poza tym w takiej sytuacji nie udałoby mi się tego wszystkiego zrobić "cichaczem".. Czy istnieje możliwość zapisania się na egzamin praktyczny w Łodzi bez przenoszenia dokumentów? I wtedy po zdaniu egzaminu dostarczenie pozytywnego wyniku do moich dokumentów w WORDz'ie w Skierniewicach? (..)!
Niestety na dwa WORD-y jednocześnie nie da rady. Musisz z jednego zrezygnować - czego nie polecam.
JAKUB

Postprzez Borys_q » piątek 18 października 2013, 23:25

Możesz zmienić miasto, ale zanim wordy po przesyłają miedzy sobą dokumenty to czasu pewnie nie zaoszczędzisz.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez driver0070 » niedziela 20 października 2013, 09:21

Dokumenty PKK jest wysyłany szybko i tu raczej czasu nie stracisz. Ale jak tam już się zzpisałaś to to rzeczywiście sprawę komplikuje. Myślę, że najpierw trzebaby było jakieś podanie do dyrektora napisać o zwrot pieniędzy i wycofanie wyznaczonego terminu a wtedy już z górki.
driver0070

Postprzez ks-rider » niedziela 20 października 2013, 10:47

Naprawde myslisz, ze jak zmienisz miasto, to bedziesz umiala lepiej jezdzic ?

:wink:
Ostatnio zmieniony niedziela 20 października 2013, 17:28 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Postprzez lith » niedziela 20 października 2013, 15:18

A ktoś tak napisał? Chyba po prostu wygodniej podchodzić do egzaminu w mieście, w którym się akurat mieszka.
lith

Postprzez oskbelfer » niedziela 20 października 2013, 15:52

ks-rider napisał(a):Naprawde myslisz, ze jak zmienisz miasto, to bedziest umial lepiej jezdzic ?

:wink:

ks-rider
Umiał czy umiała ?

Moja rada - nie wydaje mi się by w Łodzi było łatwiej zdać, nowe miasto, nowe trasy, nie wiem jakie auta....

Musiałabyś trochę poćwiczyć jazde po Łodzi....
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Egzamin na prawo jazdy