OBLANY EGZAMIN NA ŚWIATŁACH

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

OBLANY EGZAMIN NA ŚWIATŁACH

Postprzez novuel » sobota 24 sierpnia 2013, 13:39

Witam.
Wczoraj oblałam egzamin i mam pytanie do forumowiczów czy egzaminator miał rację.
A więc w 47 minucie jazdy gdy dojeżdzałam już do WORD , przejezdzalam przez skrzyzowanie z sygnalizacją świetlna , jechal przedemna samochod ja rowniez ruszylam gdy nagle kiedy sygnalizator byl juz na wysokosci konca mojego samochodu egzaminator nacisnal na hamulec i przerwal egzamin mowiac ze wjechalam na pomaranczowym swietle a ja wjechalam na zielonym pomaranczowe zapalilo sie gdy juz wjechalam na skrzyzowanie a mianowicie na przejscie dodam jeszcze ze zahamował na przejsciu dla pieszych , otworzyl szybę i do polowy wychylil sie z samochou by zobaczyc jakie jest swiatlo , wtedy bylo juz czerwone. Ja uważam ,że nie miał racji ponieważ nie byłam w stanie zobaczyc światła kiedy bylo juz za mną. To było moje pierwsze podejście. Pozdrawiam.
novuel

Re: OBLANY EGZAMIN NA ŚWIATŁACH

Postprzez Colossus » sobota 24 sierpnia 2013, 17:22

Jeżeli było tak jak mówisz, to nie miał racji, 47 minuta do już dosyć długo, pewnie nie wiedział na czym by Cię uwalić to walnął po heblach na rzekomym czerwonym, oczywiście jeżeli niczego nie pomieszałaś w zeznaniach :)
Colossus

Postprzez novuel » sobota 24 sierpnia 2013, 19:58

Niczego ! było dokładnie tak jak mówię.
A dodam jeszcze ,że stala obok mnie też L -ka egzaminacyjna ktora przejechala tak jak ja i pojechala dalej .Nie oblał jej ...
Teraz żałuję ,że odrazu nie zareagowałam i nie dochodzilam swoich racji ale stres podczas słynnego tekstu "musimy przerwać egzamin" jest dobitny .
novuel

Postprzez eLLLka » niedziela 25 sierpnia 2013, 18:03

Odwołaj się od egzaminu. Na filmie będzie widoczne, że wjechałaś na zielonym i będzie widoczne, że egzaminator zahamował na przejściu, a to jest przecież niedozwolone. Egzaminator nadużył swoich kompetencji, nie powinno to ujść płazem. Nie daj się.
eLLLka

Postprzez novuel » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 10:48

Dziękuję za podpowiedzi. Jednak nie wiem czy to co kolwiek mi pomoże ze względu na to ,że przecież nie "zaliczą"mi egzaminu tylko ewentualnie dadzą możliwość ponownego podejścia na koszt WORD i tak stres i tak. Te 140 zł nie robi mi problemu.
Jednak takie sytuacje utwierdzają ,że bardzo skomplikowane jest myślenie egzaminatorów a Wordy zarabiają na nas dużą kase bezpodstawnie. Życzę powodzenia wszystkim zdającym :)
novuel

Postprzez Grzego90 » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 11:13

Nie rozumiem takiej logiki.. Skoro jesteś pewna, że wjazd był na zielonym to czemu sie nie odwołasz? Piszesz, że Wordy zarabiają, to sie odwołaj skoro Cie nie słusznie oblał i nie będą zarabiać bo będzie egzamin na koszt Wordu.
Grzego90

Postprzez novuel » wtorek 27 sierpnia 2013, 19:55

A jak trafię na niego ponownie ?
Skąd wiadomo jaka jest reakcja egzaminatora na tzw "odwołanie"...
novuel

Postprzez eLLLka » wtorek 27 sierpnia 2013, 21:47

novuel wtedy odwołasz się po raz kolejny. Egzamin jest filmowany, dlatego nadużycia egzaminatorów nie powinny uchodzić płazem. Jeżeli jazda kursanta jest prawidłowa, a egzaminator z jakiś swoich wydumanych względów przerywa egzamin, wtedy będzie to widoczne na filmie. Nie poddawaj się i walcz o swoje.
eLLLka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy