Czy muszę wykupić dodatkowe jazdy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czy muszę wykupić dodatkowe jazdy

Postprzez mrriddler » poniedziałek 22 lipca 2013, 11:03

Witam. Jeśli napisałem w złym temacie to bardzo przepraszam. Postanowiłem napisać tutaj, gdyż chcę się upewnić co do mojej sytuacji. Otóż skończyłem kurs na prawo jazdy kat.b jakiś czas temu, miałem 3 egzaminy państwowe. Ostatni egzamin miałem w październiku 2012r. Później musiałem wyjechać za granicę ( do pracy ). Teraz od stycznia obowiązują nowe przepisy i nie trzeba już wykupować tych 5 godzin jazd po 3 niezdanych egzaminach. I moje pytanie : Czy to obowiązuje tylko osoby które zdawały już po 19.01.2013 czy wszystkich ? Proszę o pomoc i rozwianie moich wątpliwości.
mrriddler

Re: Czy muszę wykupić dodatkowe jazdy

Postprzez seb235 » poniedziałek 22 lipca 2013, 11:12

Teoretycznie nie musisz wykupować jazd i tego jestem pewien na 99% (ewentualnie zadzwoń do ośrodka). Ale praktycznie polecał bym wykupić jazdy aby się rozjeździć przypomnieć sobie wszystko ogólnie mówiąc aby wróciły nawyki kierowania samochodem. Powiem sam po sobie przerwy pół roku i kurcze szło jakoś dziko w pierwszej godzinie, później coraz to lepiej. Ja sam z siebie wykupiłem 6h po 40zł :)
seb235

Postprzez mrriddler » poniedziałek 22 lipca 2013, 11:17

Jazdy i tak będę dokupywał, bo miałem trochę przerwy w jeździe samochodem, tylko nie wiem czy muszę wykupić te 5 godzin czy mnie już to nie obowiązuję?
mrriddler

Postprzez jasper1 » poniedziałek 22 lipca 2013, 21:52

Byłam w podobnej sytuacji i nie ma już obowiązku wykupienia kursu doszkalającego, także dla osób które zdawały przed 19.01.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy