Kontynuacja zdawania po dwuletniej przerwie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kontynuacja zdawania po dwuletniej przerwie.

Postprzez Gaps » czwartek 24 stycznia 2013, 13:48

Witam forumowiczów.

Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić aby zapisać się na egzamin po ponad dwuletniej przerwie(ostatni egzamin był trzeci).
Czy wystarczy, że udam sie do wydziału komunikacji aby odesłali z powrotem moje dokumenty do wordu, następnie wezmę świstek z OSK o tym, że przejechałem obowiązkowe 5h i już mogę się na teorie umówić?
Gaps

Re: Kontynuacja zdawania po dwuletniej przerwie.

Postprzez jpl » piątek 25 stycznia 2013, 06:15

Zasadniczo tak, tych 5 godzin to chyba nawet teraz już nie potrzeba. Ale nie zaszkodzi przypomnieć sobie to i owo. :wink:
jpl

Postprzez Gaps » piątek 25 stycznia 2013, 15:13

Naprawdę nie potrzeba zaświadczenia? Na stronie katowickiego wordu nadal jest informacja, że po trzech nieudanych egzaminach należy takie coś przedstawić.
Gaps

Postprzez winston » piątek 25 stycznia 2013, 15:59

Nowe rozporządzenie nie przewiduje szkolenia dodatkowego (czyli tego po trzech niezdanych egzaminach).
PJ: ABCD
instruktor kat. B

winston

Postprzez jpl » sobota 26 stycznia 2013, 00:51

Tylko w sumie nie wiem, czy osoby, które oblały trzy razy przed zmianą przepisów nie potrzebują tego szkolenia... na chłopski rozum już nie, no ale może ktoś wie...?
jpl

Postprzez mcichy » niedziela 27 stycznia 2013, 15:33

Witam
Moja sytuacja wygląda tak że w marcu 2011 roku nie zdałem po raz 3 egz. praktycznego, niedługo miną 2 lata i chciał bym wiedzieć co muszę uczynić zapisując się na nowo na egzamin.
1] 2 lata temu musiał bym wyjeździć uprzednio chyba 5 godzin.
Wiem że musze się najpierw zapisać na ten nowy egzamin teoretyczny bo już daaawnnoo wygasł stary ale co z tymi dodatkowymi godzinami do wyjeżdżenia, sprawdzał już ktoś na sobie czy to trzeba nadal wyjeżdżać i pokazać zaświadczenie?
2] Drugie pytanko to jak moje prawko długo będzie jeszcze ważne, kurs ukończyłem w grudniu 2010 a trzeci niezdany egz. miałem w marcu 2011. Czy nie jest tak że mi ten kurs "wygaśnie" i będę musiał wywalić kase na nowy, obecnie planuje powrócić do zdawania wiosną/latem jeżeli będe miał kase ale nigdy nie wiadomo jak to będzie więc wie ktoś może jak to tam jest? Gdzieś wyczytałem że kiedyś po jakiejś zmianie przepisów stare kursy były ważne jeszcze 2 lata. :help:
mcichy

Postprzez mcichy » środa 30 stycznia 2013, 13:38

może chociaż ktoś nie zdał 3 razy praktycznego i może potwierdzić to ze nie trzeba wyjeździć tych 5h dodatkowych?
mcichy

Postprzez amisch » piątek 01 lutego 2013, 12:36

Witam moja sytuacja wygląda następująco.
Skończyłem kurs, zapisałem się na egzamin państwowy, następnie zdałem teorię za pierwszym razem, po czym oblałem 2 praktyki. Potem była długa przerwa ok. 3 lat więc musiałem zdawać ponownie teorię której nie udało mi się zdać nawet za 3 razem, więc musiałem wykupić 10h teorii i przyjść z zaświadczeniem o ukończeniu dodatkowych godzin. Niestety po raz kolejny nie zdałem teorii 3 razy. Od pani w okienku w katowickim WORDzie dowiedziałem się że muszę odbyć kolejne 10h dokształcenia, lecz w między czasie nastąpiła zmiana w egzaminie teoretycznym, i teraz moje pytanie. Skoro teoria jest na nowych zasadach, to czy nadal muszę przynosić zaświadczenie o odbyciu 10 godzin teorii, by przystąpić do NOWEGO egzaminu teoretycznego na kategorię B.
amisch

Postprzez mcichy » piątek 01 lutego 2013, 13:49

O! kolega też jest w podobnej sytuacji tylko chodzi mu o teorie, oprócz tych dodatkowych godzin dochodzi jeszcze problem z ważnością starych kursów na prawo jazdy które mogą stracić ważność po jakimś okresie czasu jak pisałem powyżej
mcichy

Postprzez Leelaa » sobota 13 lipca 2013, 16:19

Ja miałam 5 lat przerwy, wszystko od nowa.
WORD Odlewnicza
28.V.2008 Teoria (pozytywny)
11.VI.2008 Praktyka (negatywny) łuk
03.VII.2008 Praktyka (negatywny) górka
29.VII.2008 Praktyka (negatywny) górka
PRZERWA
WORD Radarowa
08.VII.2013 Teoria (pozytywny) 71/74
13.VII.2013 Praktyka (negatywny) górka
16.VII.2013 Praktyka (pozytywny)
Leelaa

Postprzez jpl » niedziela 14 lipca 2013, 06:34

Z tego, co wiem, tego obowiązku o 10 godzinach teorii też już nie ma. Ale jak się mylę, to niech ktoś poprawi. :) :D
jpl

Powrót do Egzamin na prawo jazdy