Jak wykonać łuk na egzaminie na prawko - sposobem czy na wyc

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak wykonać łuk na egzaminie na prawko - sposobem czy na wyc

Postprzez Dreamer1x6xX » środa 10 lipca 2013, 23:13

Witam w piątek tj. 12 lipca będę zdawał drugi raz egzamin praktyczny na prawko, za 1 razem zdałem teorie 71/74, ale niestety nie zdałem praktyki -> oblałem na łuku (to jest właśnie najgorsze dla mnie, wolałbym już chyba oblać teorie), ogólnie to tam gdzie ja zdaję (WORD POZNAŃ) jest kilka łuków i te wszystkie linie i pachołki - łatwo idzie pomylić.

Ja wykonywałem łuk sposobem, zawsze mi wychodziło to na placu w moim OSK, a na egzaminie przy cofaniu pomyliły mi się linie i za wcześnie skontrowałem i wyjechałem za linię. Teraz wziąłem sobie 2h dodatkowe w innym OSK i ten instruktor uczył mnie dzisiaj robić łuk na wyczucie (lusterka + obs.prawej linii), dość dobrze mi to wychodziło.

Jednak teraz mam dylemat czy robić ten łuk tym sposobem z poprzedniego OSK czy na wyczucie (tu się obawiam, bo trzeba obserwować tą prawą linię i pachołki na niej i jak znów by mi się pomyliły pachołki albo coś to jedna wielka klapa).

A jeszcze wam opiszę ten sposób i powiedźcie czy ktoś z Was też tak wykonywał łuk: gdy mam lusterko na wysokości pierwszego pachołka poza polem zatrzymania (tj. trzeci od początku -> na czerwono na obrazku) to jeden pełen obrót kierownicą i zaś się tylko wyprostowuje kierownicę jak już jest się równolegle do linii -> link do obrazka: http://img827.imageshack.us/img827/8320/r2ch.jpg
18.03.13r. rozpoczęcie kursu
25.06.13r. teoria(+), plac(-) -> łuk - najechanie na pachołek, miasto(-)
12.07.13r. plac(-) -> łuk - druga próba zgasł silnik, miasto(-)
26.07.13r. plac(+), miasto(+)
Dreamer1x6xX

Powrót do Egzamin na prawo jazdy