Jestem nowy na tym forum, nie bardzo wiem gdzie napisać. Mój problem jest, wydaje mi się, niestandardowy, bardzo. Otóż egzamin na kategorię B zdałem dnia 21.06.13r w Wałbrzychu, tydzień później, czyli 28.06.13r. udałem się do WK w Świdnicy, by zapłacić za dokument. Poszedłem do odpowiedniego pokoju, dostałem druczek, udałem się do kasy, zapłaciłem, wróciłem z podbitym druczkiem do pierwszego pokoju, dostałem adres strony (pwpw.pl) i tyle. Dzisiaj postanowiłem sprawdzić status mojego prawka. Status: "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.". Myślę: ok, jeszcze pewnie nie wysłali czy coś, w końcu to dopiero pierwszy dzień roboczy po wpłacie (z tego co wiem w WK w Świdnicy dokumenty do 'wyprodukowania' plastiku wysyła się po wniesieniu opłaty), ale. No właśnie, ale. Na pwpw.pl przeczytałem coś co mnie zaskoczyło. Otóż w najczęściej zadawanych pytaniach przeczytałem: "Zapisałem się na kurs przed 19 stycznia w jego trakcie zmieniły się przepisy. Co muszę zrobić, by zgodnie z prawem dokończyć kurs i podejść do egzaminu?
Szkolenie może być kontynuowane według starych zasad. Aby podejść do egzaminu konieczne będzie jednak utworzenie profilu kandydata na kierowcę w wydziale komunikacji."
Mój pierwszy egzamin miał miejsce 18.01.13r, drugi w kwietniu, trzeci w maju i ostatni, zdany 21.06.13r (ostatni dzień ważności teorii). Nie musiałem pomiędzy pierwszym a drugim egzaminem zakładać żadnego profilu kierowcy w WK,a zgodnie z tym co jest napisane na pwpw.pl powinienem.
Czy ktoś miał może podobną sytuację, bądź wie o co tu chodzi?