Jak przygotować się do egzaminu (Word Poznań)?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak przygotować się do egzaminu (Word Poznań)?

Postprzez Dreamer1x6xX » niedziela 23 czerwca 2013, 10:10

Witam mam termin na godzinę 12:00/ 25.06.2013r. we Wtorek, znacie jakieś filmy z pułapkami egzaminacyjnymi, które warto byłoby mi obejrzeć przed egzaminem. Macie jakiś sposób na to by się aż tak mocno nie stresować? Do tych co już zdawali czy pytania na egzaminie są podobne do tych np. z gazety prawnej, czy e-testów i książek edukacyjnych? I czy można ponownie obejrzeć filmik podczas teorii?
18.03.13r. rozpoczęcie kursu
25.06.13r. teoria(+), plac(-) -> łuk - najechanie na pachołek, miasto(-)
12.07.13r. plac(-) -> łuk - druga próba zgasł silnik, miasto(-)
26.07.13r. plac(+), miasto(+)
Dreamer1x6xX

Re: Jak przygotować się do egzaminu (Word Poznań)?

Postprzez piotrek89a » niedziela 23 czerwca 2013, 10:46

Nie jestem z Poznania, ale mam kilka ogólnych porad.
Po pierwsze, nie stresuj się. Stres nic tu nie da. Na spokojnie wykonuj wszystkie zadania, pamiętając o prawidłowym ich wykonaniu.
Po drugie, słuchaj dokładnie egzaminatora.
Po trzecie (bardzo ważne!) patrz na znaki i na to co się dzieje nie tylko na ulicy, ale także na poboczu/chodniku.
Co do teorii, to się nie wypowiem, gdyż zdawałem jeszcze na starych zasadach.
Egzamin zdany: 21 sierpnia 2012
Prawo jazdy kat. B: 6 września 2012
piotrek89a

Re: Jak przygotować się do egzaminu (Word Poznań)?

Postprzez Mati2 » piątek 28 czerwca 2013, 23:26

Filmiku z pytaniem nie można cofnąć, jednak masz sporo czasu na najpierw przeczytanie pytania, a potem obejrzenie filmiku. Niektóre pytania ( zwłaszcza specjalistyczne ) potrafią zaskoczyć, czasami pytają o długość bieżnika, więc warto uczyć się z kodeksu drogowego, w którym znajdziesz praktycznie wszystko.

Co do praktyki, również nie zdawałem w Poznaniu, ale udało mi się zdać za pierwszym razem i również narastał z każdą minutą. O 12 miałem egzamin, o 12:50 dopiero mnie wyczytano, ból głowy oraz zmęczenie dawało siwe znaki, jednak powiem Ci, że po wejściu do auta tak naprawdę ten stres mija, pojawia się pełna koncentracja i zaczynasz myśleć tylko o tym co robisz. Fajnie jest mieć obycie z samochodem przed egzaminem, ja nie rzadko jeździłem z matką po mieście, to zdecydowanie dodaje pewności siebie. Powodzenia.

@edit

Wybacz, nie spojrzałem na datę. Jednak fajnie by było gdybyś napisał, jak poszło ;)
Mati2

Powrót do Egzamin na prawo jazdy