Możliwe, że musisz - ja byłem w podobnej sytuacji, z tym, że zaświadczenie o ukończeniu kursu oraz papiery związane z poprzednimi egzaminami przesyłałem z WORD Lublin do WORD Suwałki. Byłem pewien, że w Suwałkach moje papiery są w WORD.
Okazało się jednak, że po ok. 1,5 roku "zalegania" w WORD, moje dokumenty zostały przesłane do Wydziału Komunikacji Urzędu Miejskiego (zależnie od miejsca zamieszkania są one wysyłane do odpowiedniego wydziału komunikacji - np. w Starostwie Powiatowym).
W takiej sytuacji musiałem pojechać do urzędu, wyrobić PKK, a następnie udać się do WORD (jeżeli twój ośrodek jest zautomatyzowany - prawdopodobnie wystarczy wizyta w urzędzie - suwalski niestety wypełnia te rzeczy ręcznie). Musiałem też wykonać nowe badania (stare straciły termin, a obecnie dostałem maksimum - czyli 15 lat). Najlepiej więc zadzwoń do WORD i zapytaj czy są tam jeszcze dokumenty.
Kurs jest bezterminowy, więc nie przepada. Co do braku dokumentów - w moim przypadku OSK sam przesłał papiery do WORD, ja musiałem tylko przyjść z dowodem i poświadczyć, że ja to ja

Ale dla pewności zapytałbym też w ośrodku, w którym kończyłeś kurs.
EDIT: zapomniałem, a to istotne jeżeli będziesz musiał mieć PKK.
Jeżeli chcesz wziąć godziny doszkalające - lepiej poproś w wybranej szkole jazdy by ściągnęli do systemu twój profil przed tym jak podejdziesz do teorii. Jeżeli nie zdasz, wówczas twój profil jest zablokowany, a ośrodek może zacząć doszkalanie gdy zdasz teorię. Przynajmniej tak jest w "mojej" szkole jazdy. A zawsze to lepiej pojeździć jeżeli nie ma się pewności co do niektórych elementów teorii