Nieprawidłowy przejazd przez przejścia dla pieszych

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nieprawidłowy przejazd przez przejścia dla pieszych

Postprzez matri » piątek 07 czerwca 2013, 21:08

Dziś zdałem egzamin, ale dostałem "lufę" za nieprawidłowy przejazd przez przejścia dla pieszych. Egzaminator powiedział po egzaminie, że bezsensu zatrzymuję się przed przejściem i że powinienem podjechać za pojazd który jest przede mną i który ustępuje pierwszeństwa mimo tego, że zatrzymałbym się wtedy na pasach (skrzyżowanie http://goo.gl/maps/gnHd3 ). Argumentował, że miałbym lepsze rozeznanie i widoczność. Zaznaczam tylko, że chodzi o sytuację, gdy przede mną jest inny pojazd ustępujący pierwszeństwa przejazdu.
matri

Re: Nieprawidłowy przejazd przez przejścia dla pieszych

Postprzez JAKUB » sobota 08 czerwca 2013, 10:14

Zdałeś egzamin to gratuluję.
Egzaminator zawsze musi wylać swe mądrości, po to abyś nie był zbyt pewny, że jesteś asem na drodze. Po egzaminie dostałeś się do talii i to jako max. 8-ka, (czyli nie grasz we wszystko). Lata praktyki (samoedukacja) i możesz stać się As-em.
JAKUB

Re: Nieprawidłowy przejazd przez przejścia dla pieszych

Postprzez matri » sobota 08 czerwca 2013, 14:59

To by wytłumaczyło, dlaczego przez 2 błędy stwierdził, że technicznie w miarę dobrze, ale z przepisami jestem na bakier. Trochę to deprymujące było, ale dobrze wiem, że jako świeżak trzeba być aż nadto pokorny na drodze dopóki nie będę czuł różnicy między jazdą rowerem a samochodem.
matri

Powrót do Egzamin na prawo jazdy