2 próba- łuk

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

2 próba- łuk

Postprzez musisieudac » środa 29 maja 2013, 23:14

mam pytanie dotyczące 2 próby na łuku. podczas egzaminu utracilam płynność jazdy (po wyjezdzie na prostą tak wlasciwie) egzaminator powiedzial "utrata płynności" i tyle ;) szczerze to nie wiedzialam co robic dalej, jechac czy zatrzymac sie? koniec koncow pojechalam dalej, natomiast tak sie zestresowalam ze wjechalam w pachołek przy kopercie :evil: na arkuszu- bylo napisane ze oblane za pachołek ;) instruktor mowi mi ze powinnam sie zatrzymac. natomiast znajoma mowila ze kiedy jej zgasło na łuku to odpalila i dokonczyla łuk. w ogole jak wyglada ta 2 proba? auto ustawia egzaminator czy ja sama? czy ja mam prawo zatrzymac sie i powiedziec ze chce druga probe, czy on decyduje? podobnie- gdy widze ze najezdzam linie, albo mi zgasnie- jechac dalej ?
musisieudac

Re: 2 próba- łuk

Postprzez jpl » czwartek 30 maja 2013, 08:55

No jak najeżdżasz na linię, to musisz się zatrzymać, bo jak przejedziesz, to kończysz od razu egzamin. Co do ustawiania, podejrzewam, że jest różnie, czasem samemu trzeba ustawić auto, chyba też jest czasami tak, że ustawia je egzaminator, choć nie jestem pewien. Co do jazdy, stosuj się do poleceń egzaminatora, ale jeśli utracisz płynność, próba i tak jest niezaliczona i musisz oszacować, co lepsze, kończyć ją mimo wszystko, czy przerwać.

Może jeszcze wypowiedzą się znający temat lepiej ode mnie. :wink:

Powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez eLLLka » czwartek 30 maja 2013, 09:57

Mnie na pierwszym egzaminie auto zgasło na łuku, ale to egzaminator auto ustawiał w kopercie do drugiej próby. Jednak to wystarczyło bym się zestresowała maksymalnie i przy drugiej próbie potrąciłam pachołek i pozamiatane.
eLLLka

Postprzez Lexi » piątek 31 maja 2013, 23:59

Przy pomyłce na łuku samochód ustawia egzaminator, żebyś mogła podejść jeszcze raz. Może on przerwać- jeśli Ci zgaśnie/najedziesz na linię/utracisz płynność wtedy też raczej Ci powie/spyta czy chcesz podejść jeszcze raz. Ale sama też powinnaś kontrolować sytuację. Łuk jest oblany jeśli przejedziesz linię lub pachołek, a prawo do drugiej próby masz jeśli na linię jedynie najedziesz no i samochód zgaśnie/utrata płynności/nie zatrzymasz się w polu zatrzymania no i jeśli sama od siebie się zatrzymasz. Poza tym, masz swój rozum, jak widzisz, że na stówę zaraz na tę linię najedziesz to od razu lepiej dać po hamulcach i spróbować jeszcze raz, niż odejść z kwitkiem i płacić za kolejny egzamin.
Do trzech razy sztuka :)
11.01.2013: TEORIA (+), PLACYK (+), MIASTO (-) :(
24.01.2013: PLACYK (+), MIASTO (-)
03.04.2013: PLACYK (+) MIASTO (+) :D :D
15.04.2013: PRAWO JAZDY W PORTFELU :)
Lexi

Postprzez among » sobota 01 czerwca 2013, 09:41

U mnie w WORD Zielona Góra egzaminator mi kazał ustawić się ponownie w kopercie. Nie chciało mu się gasić papierosa. W ogóle był jakiś zdenerwowany (chyba nawet bardziej ode mnie).
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Powrót do Egzamin na prawo jazdy