Po kilku latach przerwy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Po kilku latach przerwy

Postprzez eevaa » czwartek 23 maja 2013, 10:16

Witam,

W 2007 roku dwa razy oblałam egzamin praktyczny i tak jakoś wyszło że odpuściłam kolejne próby.
Teraz chcę od nowa zrobić kurs i w końcu zdać egzamin. Co musze zrobic? Gdzie sie zgłosić?

Jeszcze niedawno wystarczyło poprosić w wydziale komunikacji o przesłanie dokumentów do WORD ale teraz jak wprowadzono ten PKK nic juz nie wiem :hmm
eevaa

Re: Po kilku latach przerwy

Postprzez silvox » czwartek 23 maja 2013, 12:03

eevaa napisał(a): chcę od nowa zrobić kurs i w końcu zdać egzamin

A po co kurs ?? Masz zaliczony przecież, jedynie jakies jazdy przed egzaminem, dla przypomnienia..
Musisz iść do WK - tam sa Twoje papiery.. I powiedzą co robić..
silvox

Postprzez eevaa » czwartek 23 maja 2013, 12:49

Ok, dzieki. Czyli WK jednak...

Szczerze to po tych 6 latach mimo że jeździło mi się dobrze teraz mam wrażenie jakbym nigdy za kierownicą nie siedziała :? (nie wiem czy słusznie ale tak mi się wydaje).
Obawiam sie ze po wykupieniu 10, 15 godzin bedzie mi malo i dokupie kolejne i kolejne... a wtedy to koszta juz sa takie ze chyba wole troszke dolozyc i na spokojnie pochodzic na wyklady wczesniej.
eevaa

Postprzez jpl » piątek 24 maja 2013, 10:01

Z tego co wiem, legalnie zrobić Ci tego nie wolno, osoba która ma skończony kurs nie może go powtarzać (poza sytuacją, gdy straci prawo jazdy w ciagu roku od jego uzyskania po raz pierwszy. choć nie wiem, czy to dalej obowiązuje...). Pozostaje douczenie się z książek, albo jakichś materiałów z internetu. Choć w sumie nie wiem, czy przypadkiem nie możesz chodzić na teorię jako, nazwijmy to, "wolny słuchacz".

Tak czy owak, powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez dzwonek » sobota 25 maja 2013, 21:12

Na wszystkie pytania uzyskasz odpowiedź w swoim wydziale komunikacji
dzwonek

Postprzez eevaa » poniedziałek 27 maja 2013, 17:27

jpl napisał(a):Z tego co wiem, legalnie zrobić Ci tego nie wolno, osoba która ma skończony kurs nie może go powtarzać (poza sytuacją, gdy straci prawo jazdy w ciagu roku od jego uzyskania po raz pierwszy. choć nie wiem, czy to dalej obowiązuje...). Pozostaje douczenie się z książek, albo jakichś materiałów z internetu. Choć w sumie nie wiem, czy przypadkiem nie możesz chodzić na teorię jako, nazwijmy to, "wolny słuchacz".

Tak czy owak, powodzenia :!: :!: :) :D

Dzieki :)

Napisałam do OSK w którym planuje jeździć i napisali że mogę odbyć cały kurs- formalnie bedzie to po prostu nie jako kurs podstawowy ale jako uzupełnienie.

Poki co mysle jednak czy nie wykupic tylko np. 20 godzin praktyki.
eevaa

Postprzez Joliier » wtorek 28 maja 2013, 15:11

Bzdury. Można robić kurs ile razy chcesz ja miałam skończony jeden zdawałam egzamin i oblałam. Potem zrezygnowałam ze zdawania na 3 lata. Rok temu skończyłam drugi i zapisałam się na egzaminy w Warszawie z zaświadczeniem ukończenia drugiego kursu. Zdałam. Tak też nie wprowadzajcie w błąd. Można mieć kursów ile się chce.
Joliier

Postprzez jasper1 » wtorek 28 maja 2013, 18:59

Joliier napisał(a): Można robić kurs ile razy chcesz ja miałam skończony jeden zdawałam egzamin i oblałam. Potem zrezygnowałam ze zdawania na 3 lata. Rok temu skończyłam drugi i zapisałam się na egzaminy w Warszawie z zaświadczeniem ukończenia drugiego kursu.

Nie było problemu do 19.01.Teraz, gdy jest tworzony profil kierowcy, może to wygladac inaczej, co nie znaczy, że nie można zrobić całego kursu jako kursu uzupełniającego. Tak właśnie robi znajoma dziewczyna po dwóch latach przerwy.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Egzamin na prawo jazdy