Niedokończony kurs kat A , a zmiany po 19 stycznia...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Niedokończony kurs kat A , a zmiany po 19 stycznia...

Postprzez IamtheStig » piątek 17 maja 2013, 00:18

Witam wszystkich forumowiczów na poczatku. A teraz do sedna sprawy. W kwietniu 2011 roku rozpocząłem kurs na kat A, ale mój słomiany zapał, oraz praca na 3 zmiany zrobiła swoje, poza tym gość (właściciel szkoły) miał pełen notes i trudno się było ugadywać z tymi godzinami na jazdy,robi kursy na wszystkie kategorie-a tylko On brał ludzi na miasto jeśli chodzi o jednoślady. Pozostało mi może 2-3 godziny do ''wyjeżdzenia'' na mieście, potem egzamin wewnętrzny i zapisać się w WORD-zie na egzamin. Niestety olałem to , potem jak chyba większość kojarzy fakty motocykl to nie auto zdaje się jak jest sezon. Potem zaczęły się deszcze ulewy, i taka ironia w moim życiu to nie były mżawki lecz na prawdę ulewy-więc sam odzwaniał i odwoływał te jazdy końcowe. To mnie dobiło, lato wtedy było paskudne i tak się skończyła przygoda z prawkiem na kat A. Potem już jesień , zima ,a następnej wiosny wstyd mi było do niego dzwonić i się pokazywać. Więc uciekł mi cały rok 2012 i teraz pytanie do Was.

-Czy da się to wznowić ,czy już muszę zapisać się od nowa na kurs, robić jakieś profile kierowcy i inne czary co to teraz powymyślali.-zdaję sobie sprawę ,że i tak czekają mnie już nowe testy i nowe motocykle. Mam 30 dychy na karku więc nie mam limitów pojemnościowych ,aby była jasność co do tego. Dodam tylko ,że z jednej strony boli mnie to ,że utopiłem tychola na ten kurs, a z drugiej strony przydało by się mieć kolejną literkę na prawku. -nie to żebym się chwalił, jeździłem na różnych cudach MZetkach i Wueskach, zajechanych ogarkach ,motorynkach i chińskich skuterach. Dlatego cały czas choruję na jednoślad, za łebka dopadł mnie ten bakcyl i nie może wyjść z głowy. Pomóżcie jak ogarnąc ten młyn który narobiłem w 2011.

Z poważaniem i pozdrowionka.
Jak na razie tylko kat ''B''
IamtheStig

Re: Niedokończony kurs kat A , a zmiany po 19 stycznia...

Postprzez jpl » piątek 17 maja 2013, 08:17

Najlepiej skontaktuj się z tą szkołą jazdy i zapytaj, co i jak. Na chłopski rozum - kurs się nie zmienił, więc być może będziesz mógł go kontynuować. Natomiast nie wiem, jak ma się sprawa z PKK - jakbyś skończył kurs, to byś nie musiał zakładać. No ale może wypowie się ktoś, kto lepiej zna się na tej materii... :wink:

Tak czy owak, powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Re: Niedokończony kurs kat A , a zmiany po 19 stycznia...

Postprzez RuNNer » piątek 17 maja 2013, 11:08

PKK nie musi mieć ponieważ na kurs zapisał się przed 19 stycznia 2013. Chyba że będzie musiał zaczynać od nowa to wtedy będzie musiał.
Teoria 9.04.13 - 69/74
Praktyka podejście pierwsze 15.04.13 - Plac (+), Miasto (-)
Praktyka podejście drugie 23.04.13 - Plac (+), Miasto (+)

Prawko zdane ;)

(2013-04-26 10:30:29) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
RuNNer

Powrót do Egzamin na prawo jazdy