Zagrożenie spowodowania kolizji, wynik negatywny

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zagrożenie spowodowania kolizji, wynik negatywny

Postprzez destiny » poniedziałek 06 maja 2013, 20:41

Witam dziś miałam egzamin praktyczny na kategorię B. Wynik negatywny, lecz zastanawiam się co tak na prawdę egzaminator miał na myśli ( przez stres nie zapytałam się tylko podziękowałam i wysiadłam z auta) kończąc egzamin z adnotacją: egzamin przerwano, zagrożenie spodowodowania kolizji. Sytuacja była taka, że miałam znak stopu po czym linia zatrzymania, skupiłam się na tym, by zatrzymać się przy tej linii- podjechałam dość blisko prawej krawędzi , przy której był słupek od bramki,lecz nie jestem pewna czy lusterko dotknęło tego słupka, czy prawie by dotknęło po czym usłyszałam, że stworzyłam możliwości do kolizji i wiadomo przesiadamy się. Odrazu zaznaczam, że nie nadjeżdzało żadne auto, z którym ewentualna kolizja mogłaby nastąpić. Zatem chodzi o tą nieszczęsną zbyt bliską odległość?
destiny

Re: Zagrożenie spowodowania kolizji, wynik negatywny

Postprzez Grzego90 » poniedziałek 06 maja 2013, 22:11

Witaj,

Tak, mogło chodzić o odległość. Zbyt bliskie podjechanie pod "przeszkode" tak to nazwijmy stwarza ryzyko kolizji. Nie musi to być koniecznie poruszający/stojący samochód, a np. właśnie jakiś słupek, pachołek itp.
Grzego90

Postprzez karmazynowy » poniedziałek 13 maja 2013, 01:14

Może po prostu się nie zatrzymałaś? Jeśli się nawet lekko toczyłaś (minimalnie) to już oznacza, że się nie zatrzymałaś.
karmazynowy

Postprzez ks-rider » wtorek 14 maja 2013, 07:59

karmazynowy napisał(a):Może po prostu się nie zatrzymałaś?

Moze Ty zacznij czytac ze zrozumieniem ?

Za blisko czegokolwiek to stworzenie zagrozenia.

:wink:
ks-rider

Postprzez rusel » wtorek 14 maja 2013, 21:00

potem to zyje swoim zyciem..."zdales? nie, oblalem, cos tam chyba za blisko bylo", "i co zdal? nie zdal, mowil ze byl blisko i egzaminator mu zahamowal", "i co zdal? nie zdal, ale ponoc byl blisko"
rusel

Powrót do Egzamin na prawo jazdy