Szybki egzamin praktyczny po teorii

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Szybki egzamin praktyczny po teorii

Postprzez dysonans » piątek 29 marca 2013, 10:04

Witam serdecznie!
Za niecałe dwa tygodnie czeka mnie drugie podejście do teorii w WORD RYBNIK. Ostatnim razem zabrakło jednego punktu, tym samym straciłam 140zł, no ale wiedziałam na co się decyduję, także bez marudzenia. Do rzeczy, rozbijanie egzaminu na osobne części (przynajmniej w Rybniku) wiąże się z czekaniem około 2 miesięcy na praktykę, choć sama byłam świadkiem, że terminy są nawet na następny tydzień.
Moje pytanie brzmi - czy jeśli (oczywiście hipotetycznie bo nigdy nie wiadomo) zdam tym razem teorię mogę ubiegać się o termin praktyki tego samego dnia? Przecież masa ludzi oblewa, w tym Ci którzy płacili od razu za całość więc teoretycznie to miejsce jest teraz puste.. Jeśli szybko by zapłacić jaka jest szansa wskoczenia na to miejsce? Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Znajomy mówił, że zrobił tak w Bytomiu miesiąc temu. Ale z tego co wiem każdy WORD rządzi się innymi prawami, a kobiety w okienkach nie zawsze są miłe, za to często nieustępliwe.
Pozdrawiam
dysonans

Re: Szybki egzamin praktyczny po teorii

Postprzez 50Grosh » piątek 29 marca 2013, 10:28

Wydaje mi się, że wszystko musi być udokumentowane i tak dalej, więc wątpie, że to przejdzie, ponieważ WORD musi się przygotować i tak dalej. Jeśli byłaby taka możliwośc, to wątpie, że czekałoby się miesiąc na praktykę.
Walka z Babilonem:
Egzamin teoretyczny kat. B: 26.02.2013 - pozytywny / WORD Radarowa
Egzamin praktyczny kat. B: 19.04.2013 - pozytywny eg. Krzysztof Piotrowski / WORD Radarowa
50Grosh

Postprzez Anfa » piątek 29 marca 2013, 13:21

WORD Rybnik to specyficzne miejsc. Jednym się udaje drugim nie. Oczywiście największe szanse masz zaraz około 7 rano jak to otworzą. Wtedy są terminy. Jednak nie każdemu taki wyczyn wyjdzie. Koleżanka zdawała 12.12 i dziś ma dopiero kolejny termin czyli 29.03. Ciekawe jak jej poszło albo idzie. Ja 1 egzamin miałam 15.12 i dostałam termin na 1.02 i zdałam. Także tam to jak w totolotku. Pozdrawiam i oby szybko Ci się udało.
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez dysonans » piątek 29 marca 2013, 14:09

właśnie o to mi też chodziło, czy to jest jakaś kwestia prawna, dokumentów itd. bo logicznie jest to możliwe.
a terminy w Rybniku to niekończąca się opowieść, koleżanka zapisywała się dzień przede mną - termin około 20 kwietnia, ja dzień później - 27 marca, także nigdy nie wiadomo :)
dysonans

Postprzez czoxx » wtorek 02 kwietnia 2013, 20:01

Dlaczego macie takie odległe terminy ? Dużo jest egzaminowanych czy mało jest egzaminatorów i samochodów ? Bo ja zdawałem w Krakowie na Nowohuckiej i po zdanej teorii naturalnie umawiałem się na praktykę i był 1 wolny termin w następnym tygodniu ,a za 2 tygodnie chyba 3. A ja osobiście wziąłem za 3 tygodnie :)
16.11.2012 - Zapisanie na kurs OES (Wieliczka)
19.11.2012 - Rozpoczęcie teorii
06.12.2012 - Rozpoczęcie jazdy
28.02.2013 - W końcu zdana teoria
21.03.2013 - Praktyka (ZDANA :D )
02.04.2013 - Prawko w portfelu :)
czoxx

Powrót do Egzamin na prawo jazdy