Powtórka kursu w innym mieście

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Powtórka kursu w innym mieście

Postprzez Fizz » niedziela 31 marca 2013, 17:42

Witam!
W wakacje robiłem kurs na prawko, udało się go skończyć, podszedłem do egzaminu, niestety zawiodłem, kolejny raz nie podchodziłem, ponieważ wyjechałem na drugi kraniec Polski na studia i nie miałem zbytnio czasu się za to brać na I semstrze. Teraz tak samo, masa nauki, dużo wolnego czasu będę miał gdzieś dopiero od IV i postanowiłem, że wykorzystam go do zdania prawka. Tylko rodzi się problem - minie rok od ostaniej próby, z tego, co wiem, dokumenty z WORDu w mieście, w którym zdawałem pójdą do WK starostwa. Chciałbym pójść jeszcze raz na kurs (pełnowymiarowy) w mieście, którym studiuję - mogę zrobić to ot tak i tam złożyć od nowa te wszystkie podania, czy muszę wyciągać te papiery ze starostwa?
Wiem, że mógłbym po prostu wykupić sobie w tym mieście parę godzin, wyciągnąć papiery i zapisać się na egzamin, jednak bardziej opłaca mi się wziąć cały kurs (rok przerwy + poznam miasto + zniżka dla studentów), więc zależy mi na wyjaśnieniu, jak to zrobić
Fizz

Re: Powtórka kursu w innym mieście

Postprzez toyotka » niedziela 31 marca 2013, 19:46

Nowa szkoła nie może Ci wydać nowego zaświadczenia o ukończeniu kursu, czyli formalnie nie możesz zacząć nowego kursu. Jeśli chcesz od nowa zrobić kurs to zgłaszasz się do ośrodka i go odbywasz jako kurs uzupełniający. Z punktu kursanta żadna różnica, szkoła wpisze Ciebie jako uzupełniający w wymiarze 30 h teorii i 30 h praktyki. Ty musisz tylko zadzwonić do WK z prośba o przesłanie dokumentów do wybranego WORD. Dla Ciebie ułatwieniem będzie to, że masz papiery "na starych" zasadach i nie biegasz po urzędach w załatwianiu PKK i jak WORD ma problemy z rejestracją osób z PKK na egzamin to ten problem Ciebie nie dotyczy.
toyotka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy