Start do jazdy na łuku , przygotowanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Start do jazdy na łuku , przygotowanie

Postprzez rusel » sobota 02 lutego 2013, 11:49

Szkoda, że taka rada jest po fakcie - 140zł w plecy

tylko ze.....zanim wprowadzono ten zapis nadzorujacy organizowal spotkanie dla osk w word wroclaw w celu poinformowania oficjalnie ze takie zachowanie bedzie oceniane...wiec gdzie byl instruktor?

rusel - czy wrocławscy egzaminatorzy zawsze przed ruszeniem odwracają się tak, by popatrzeć w tylną szybę?
Powiedzmy stworzenie zagrożenia na mieście...zjazd na boczek...zamiana miejsc...egzaminator za kółko, kiwka do tyłu i rusza z powrotem do WORDu ?
Nie sadzę...
I dziwie się, że tak bzdurnie interpretują ten zapis...
A skoro sami tak nie robią, to dlaczego wymagają tego od kandydatów ?
Na tym ma polegać umiejętność kierowania, by przed każdym ruszeniem robic kiwke do tyłu ? jaja jakieś....

moje zdanie od dawna na temat prowadzonych tam egzaminow nie jest pozytywne

Nigdy nie zapomne pewnej sceny miedzy nadzorem a jednym z ezaminatorow pare late wstecz....nadzorujacy...wez poczytaj tą instrukcję......egzaminator....jaką instrukcję? :D :D :D
rusel

Postprzez mario45 » sobota 02 lutego 2013, 14:12

To co wobec takiej sytuacji , zmienić WORD sprobować gdzieś indziej czy sprobować jeszcze raz ?
mario45

Postprzez Anett » sobota 02 lutego 2013, 14:14

Najlepiej to zmienić WORD
Ale w każdym innym możesz trafić na równie nie ciekawego gostka który będzie tylko szukał powodu by cie oblać
Anett

Postprzez mario45 » sobota 02 lutego 2013, 14:27

sproboje jeszcze raz , jak sie nie uda to chyba zmienie . Który jak najbliżej Wrocławia ?
mario45

Postprzez Anett » sobota 02 lutego 2013, 14:31

Poczytaj opinie o WORD-ach blisko Wrocka lub ew inne województwo. Weź kilka godzin po tym mieście i będzie okej
Anett

Postprzez meggi1982 » sobota 02 lutego 2013, 16:08

Co do tego "upewnienia się o możliwości jazdy" to moi instruktorzy kładli nacisk na to,abym nie zapomniała tego zrobić na egzaminie,bo mogę oblać...
meggi1982

Postprzez Anfa » sobota 02 lutego 2013, 17:23

Możesz wybrać word w opolu ale placyk jestw hangarze, albo w Rybniku,
Zdałam w Rybniku za 2 razem, do pierwszego nie byłam przygotowana, Egzaminator za każdym razem się pytał. JEST PANI GOTOWA? odpowiadałam tak jestem przygotowana do jazdy wystarczyło, przecież wszytko jest nagrywane.

Wszytkie samochody egzaminacyjne są odpalone po wjezdzie na łuk, wystarczy właczyć światła, lusterka fotel, i zagłówek dla świetego spokoju pomacać tyle, egzaminator idzie za samochodem, potem wsiada i wjeżdzasz na górkę ruszasz z niej i wyjezdzasz z wordu tyle.

Egzaminatora losuje komputer, auto losuje komputer, pytania losuje komputer.
STOP DLA CHEMII W JEDZENIU
Anfa

Postprzez tomcioel1 » sobota 02 lutego 2013, 21:02

rusel napisał(a):
Szkoda, że taka rada jest po fakcie - 140zł w plecy

tylko ze.....zanim wprowadzono ten zapis nadzorujacy organizowal spotkanie dla osk w word wroclaw w celu poinformowania oficjalnie ze takie zachowanie bedzie oceniane...wiec gdzie byl instruktor?

rusel - czy wrocławscy egzaminatorzy zawsze przed ruszeniem odwracają się tak, by popatrzeć w tylną szybę?
Powiedzmy stworzenie zagrożenia na mieście...zjazd na boczek...zamiana miejsc...egzaminator za kółko, kiwka do tyłu i rusza z powrotem do WORDu ?
Nie sadzę...
I dziwie się, że tak bzdurnie interpretują ten zapis...
A skoro sami tak nie robią, to dlaczego wymagają tego od kandydatów ?
Na tym ma polegać umiejętność kierowania, by przed każdym ruszeniem robic kiwke do tyłu ? jaja jakieś....

moje zdanie od dawna na temat prowadzonych tam egzaminow nie jest pozytywne

Nigdy nie zapomne pewnej sceny miedzy nadzorem a jednym z ezaminatorow pare late wstecz....nadzorujacy...wez poczytaj tą instrukcję......egzaminator....jaką instrukcję? :D :D :D

no cos ty rusel ??? egzaminator zły ??? niedouczony ??? no jak możesz ...
co do tego bzdurnego "upewniania" to fakt - bzdura totalna, ktos "mądry inaczej" wprowadził bzdurny zapis do ustawy i "nadgorliwi egzaminatorzy" wyczuli biznes ...(ale za aprobatą i błogoslawieństwem wordowskiej śmietanki) - jak to weszło to normalnie rzadko kto wyjeźdzal na miasto , teraz mimo prawie 3 lat ludzie dalej w stresie ruszają , po przejechaniu 2 m - "STOP - BŁĄD !!!!! " - i większośc jest już ugotowana , druga próba z nerwów w pachołek ...

co do twojego zdania na temat egzaminów we wrocku musze ci przyznac rację , chociaż za "drogowe z tyłu" tutaj się nie oblewa jak w Opolu - więc ... najważniejsze to wiedzieć co , gdzie i kiedy ...
więc wlasnie dlatego moim zdaniem zmiana ośrodka to trochę poroniony pomysł ... można zmienić ale trzeba sporo pojeździć w tym nowym miejscu żeby wylapać wszystkie niebezpieczne miejsca i no poznać "zasady" wlaściwe do tego wordu czyli za co się oblewa , jak trzeba się zachować itp...
tomcioel1

Postprzez piotrek89a » sobota 02 lutego 2013, 22:47

Mi tam na egzaminie jak już wszystko poustawiałem pytali się czy jestem gotowy do jazdy, ewentualnie czekałem na załadowanie systemu od kamer.
Egzamin zdany: 21 sierpnia 2012
Prawo jazdy kat. B: 6 września 2012
piotrek89a

Postprzez mario45 » poniedziałek 18 marca 2013, 14:17

zdałem za trzecim razem. Drugi raz zostałem oblany za "zbyt szybką" zmianę pasa ruchu, co spowodowało zagrożenie w ruchu, trzeci raz się udało. Widocznie trafiłem na lepszego egzaminatora. Uff wreszcie mam to z głowy. Stres jest duży, te kamery itp. Przed samym wordem jak już trzeba skręcić w lewo nie włączyłem kierunkowskazu przy omijaniu auta stojącego na poboczu , ale był to błąd dopuszczalny więc udało się.

Ale słyszałem o oblaniu za zbyt szybki skręt na plac i najechanie na linię ciągłą przed samą bramą placu. Pamiętałem o tym i dość ostro skręciłem i nie najechałem :)

pozdrowienia dla zdających. Jednak się da , ja już nie wierzyłem że przed upływem pół roku mi się uda. Jechałem na egzamin zrezygnowany
mario45

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy