Moja sytuacja

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Moja sytuacja

Postprzez Bayan » niedziela 24 lutego 2013, 15:38

Witam, mam pytania odnosnie nowego prawa jazdy. Oblałem trzykrotnie egzamin praktyczny na starych zasadach . Termin waznosci egzaminu teoretycznego minął. Wiem ze musze wyjezdzic te 5h ale czy musze od nowa przechodzic kurs teoretyczny 30h lub wyjezdzic od nowa 30h? Jak to wygląda? Na starych zasadach zdawalem w Lublinie bo tam sie uczylem ale mieszkam w Zamosciu i teraz chcialbym zdawac wlasnie w swoim miescie Zamosc? Czy musze zglosic sie do Lublina po dokumenty czy sami mi odeślą do Zamoscia? Wiem ze troche to skomplikowane ale to samo zycie:/ Bede wdzieczny za wskazowki.

Ps wiem ze egzamin teoretyczny musze zdawac na nowych zasdach.
Bayan

Re: Moja sytuacja

Postprzez rsx » niedziela 24 lutego 2013, 15:44

kursu od nowa nie przechodzisz, jezeli chodzi o przekazanie dokumentow z ośrodka ruchu drogowego, to nie jestem pewien, ale nie sadze, aby sami od siebie przesylali, lezy to raczej w Twoim interesie
Obrazek
rsx

Postprzez Bayan » niedziela 24 lutego 2013, 15:52

Czyli rozumiem ze musze wyjezdzic te 5h po czym moge zapisac sie na egzamin teoretyczny? Z tego co wiem to najpierw musza mi w starostwie stworzyc jakis profil? Nie wiem o co z tym chodzi ale tak slyszalem...
Bayan

Postprzez Coollfon » niedziela 24 lutego 2013, 15:57

Nowego kursu nie musisz przechodzić, dzięki nowym przepisom nie musisz nawet dokupić dodatkowych godzin po trzech niezdanych egzaminach praktycznych.
Jedyne co musisz zrobić to zapisać się na egzamin i wnieść nową opłatę wysokości 140 zł + 30 zł.
Jeśli chcesz przenieść się do innego ośrodka, musisz też wypełnić ten dokument https://docs.google.com/viewer?url=http ... mentow.doc
i zanieść go do WORD Lublin.
Opłatę za egzamin wnosisz w ośrodku w którym zdajesz czyli jak przeniesiesz się do Zamościa, to płacisz w Zamościu.
Profilu kursanta tworzyć nie musisz, gdyż WORD ma Twoje papiery w tradycyjnej starej formie ( "papierowej" ) która nadal jest akceptowana.
Coollfon

Postprzez Bayan » niedziela 24 lutego 2013, 16:07

Bardzo dziekuję za wyjasnienie bo juz myslalem ze musze wszystko przechodzic od nowa !
Bayan

Powrót do Egzamin na prawo jazdy