Prawo jazdy c ; c+e po 19 stycznia POMOCY...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy c ; c+e po 19 stycznia POMOCY...

Postprzez lucas01 » wtorek 12 lutego 2013, 18:05

Witam,

jak w tytule mam problem zdawałem egzamin na kat. c w zeszłym tygodniu wynik pozytywny.

Chciałbym rozpocząć kurs kat. c+e jak najszybciej lecz pojawia się problem profilu kierowcy i nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy muszę taki profil zakładać " word nie miał takiego przypadku, starostwo milczy"

Dodam, że na wniosku który był składany w word-zie po staremu (jest zaznaczone c, następnie c+e), badania lekarskie również na obie kategorie.

Także proszę o pomoc w tej sytuacji.

Z góry dziękuję ...

Pzdr
lucas01

Re: Prawo jazdy c ; c+e po 19 stycznia POMOCY...

Postprzez MEL » wtorek 12 lutego 2013, 21:49

skoro WORD i Starostwo nie mogą Ci pomóc to tym bardziej my Ci nie pomożemy w 100%.

Wg mnie
zdając w zeszłym tyg. na C i uzyskując pozytywny wynik mogłeś rozpocząć szkolenie w osk na kat C+E czyli de facto już po wejściu w życie nowej ustawy i rozporządzeń. OSK i tak nie może wystawić Ci zaświadczenia o ukończeniu kursu na CE rozpoczynając szkolenie przed 19 stycznia wiec musi posiadać Twój profil kandydata na kierowce.

WORD powinien odesłać Twoje papiery do Starostwa i tam będziesz musiał założyć profil z którym udasz się na dalszy kurs do osk.
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką
MEL

Re: Prawo jazdy c ; c+e po 19 stycznia POMOCY...

Postprzez lucas01 » wtorek 12 lutego 2013, 21:59

Właśnie dla tego napisałem post szukając osób które miały podobną sytuację.

Nie wiedza urzędników może się wziąć z nie znajomości nowej ustawy ... I wcale bym się nie zdziwił, że Panie urzędniczki między kawą a ciastkiem nie miały czasu na zapoznanie się z ustawą, znając życie wychodzą z założenia że jak petent będzie chciał to jakoś sam się dowie :)
lucas01

Powrót do Egzamin na prawo jazdy