zakaz na B , a CE nie [egzamin]

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

zakaz na B , a CE nie [egzamin]

Postprzez yama » wtorek 05 lutego 2013, 15:22

Witam nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie .

Czy jezeli mam orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów kat B , z wyłaczeniem kat . CE poniewaz wykonuje prace i jednocześnie trace prawa jazdy za pkt.karne moge podejść do egzaminu ? . Wymagania są , żeby podejść do egzaminu CE jest wymagane prawa jazdy kat.B i stąd moje pytanie . Jeżeli mam zakaz na B , czy WORD dopuśći mnie do CE ? . :?:
yama

Re: zakaz na B , a CE nie [egzamin]

Postprzez rusel » wtorek 05 lutego 2013, 18:03

a co z kat c?
rusel

Postprzez yama » wtorek 05 lutego 2013, 18:47

Mam jedynie zakaz na kat.B , C,CE Sąd mi zostawił ponieważ to moje źródło utrzymania , ale ponieważ robie kilka tysięcy km miesięcznie zły traf sie stał , że przekroczyłem limit 24 pkt , a wiem że WORD wymaga kat.B do podejścia do egzaminu C,CE , czy ktoś jest zorientowany czy bede mógł podejść do egzaminu C,CE bez kat.B ? , ponieważ mam zakaz prowadzenia na kat.B ? .
yama

Postprzez rusel » wtorek 05 lutego 2013, 19:30

niestety nie podejdziesz do egzaminu art 50.3.2 ustawy o kierujacych
rusel

Postprzez yama » wtorek 05 lutego 2013, 20:33

czyli to jest na 100% pewne , ze musze spełniac warunki kat B i wtedy dopiero moge podejść C,CE ? .. , a czy Sąd moze w orzeczniu w wyjatkowych okolicznościach zezwolic na podejście do egzaminu kat.B , a dopiero po upływie zakazu poruszac sie w ruchu publicznym kat.B ? . Czy prawo nie zezwala ? . Pytam ponieważ bede miał sprawe apelacyjna bo Sąd pierwszej istancji dał mi zakaz na kat.B , ale C,CE nie .
yama

Postprzez rusel » wtorek 05 lutego 2013, 20:40

czyli to jest na 100% pewne , ze musze spełniac warunki kat B i wtedy dopiero moge podejść C,CE ? ..

w okresie obowiazywania zakazu nie mozesz podejsc do egzaminu, art 50 mowi o prawomocnym wyroku sądu...

czy Sąd moze w orzeczniu w wyjatkowych okolicznościach zezwolic na podejście do egzaminu kat.B , a dopiero po upływie zakazu poruszac sie w ruchu publicznym kat.B ? . Czy prawo nie zezwala ?

nie moze
rusel

Powrót do Egzamin na prawo jazdy